Marjainen kana-fetajuustosalaatti

Epätavallinen mutta hyvin jännittävä salaattiyhdistelmä. Siihen tarvitaan ehdottomasti tuoreita marjoja, pakastetut eivät kelpaa. Anna salaatin mehustua 20 minuuttia, jotta maut tulevat esille. Tarjoile alkupalana.

4 annosta

  • 2 broilerifileetä
  • 5 tuoretta punajuurta
  • 12 tuoretta mansikkaa
  • 12 tuoretta karhunvatukkaa
  • 12 tuoretta vadelmaa
  • 24 tuoretta mustikkaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 200 g fetajuusto
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kastike

  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hienonnettua punasipulia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Harjaa punajuuret puhtaiksi ja keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä 15-25 minuuttia riippuen koosta. Nosta punajuuret vedestä ja kuori lämpiminä. Kuoret irtoavat yleensä helposti käsin. Anna punajuurten jäähtyä täysin.

2. Hienonna punasipuli kastiketta varten. Sekoita viinietikka ja oliiviöljy, mausta pippurilla, suolalla ja hienonnetulla sipulilla. Leikkaa punajuuret pieniksi paloiksi ja sekoita kastikkeeseen. Kaada kastike marjojen päälle ja anna maustua 20 minuuttia.

3. Puolita broilerinfileet pitkittäin ja nuiji ne ohuemmiksi. Sivele öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Paista tai grillaa fileitä kolme minuutti kummaltakin puolelta. Kuutioi fetajuusto. Jaa marjasalaatti neljälle syvälle lautaselle. Aseta broilerinfileet ja fetajuusto päälle ja koristele basilikanlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!