Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoituja kasviksia ja kotijuustoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä reseptissä kasvikset ja kotijuusto kohtaavat maukkaasti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 6 dl paloiteltuja kasviksia (varsiselleri, porkkana, palsternakka, paprika)
  • ½ dl maustettua öljyä
  • 1 dl rusinoita hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • suolaa
  • 1 tl hunajaa

Kotijuusto

  • 1 prk (500 g) raejuustoa
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 3 munaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Kuullota kasvikset öljyssä. Lisää muut aineet ja hauduta viisi minuuttia miedolla lämmöllä.

Anna marinoitua muutama tunti.

Kumoa tehosekoittimeen raejuusto, rahka, parmesaani, munat, murskattu valkosipuli ja suola. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja hienonnettu persilja. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Vuoraa reilun litran vetoinen rengasmainen kakkuvuoka kelmulla. Sivele kelmu öljyllä. Kaada massa vuokaan ja nosta se varovasti kuumaan vesihauteeseen. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasossa noin tunti, kunnes juustomassa tuntuu vuokaa varovaisesti heilauttaen täysin kiinteältä. Kumoa vuoka ritilän päälle ja anna jäähtyä vuoka päällä. Poista vuoka ja kelmu ja koristele yrteillä. Nauti marinoitujen kasvisten kera tai leivän päällä.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin pienet sienipiiraatSoijatäytteiset tattariohukaisetMureketäytteiset herkkusienet viinikastikkeessaKikhernecurrya ja perunoitaIntialainen vihanneskeittoPeruna-kikhernesalaatti
JuustoLisäkeruoatVälipalatKeventäjätKasvisruokaVideoreseptitKevytGluteenitonAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 19.08.202412:51
    Proteiini

    Helppo raejuustolevite

  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 12.04.202218:34
    Pasta

    Ricottapilvet

  • 26.06.201712:57
    Hellapoliisi

    Mac and cheese

  • 02.08.201615:23
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin uunijuusto