Marinoituja kasviksia ja kotijuustoa
Tässä reseptissä kasvikset ja kotijuusto kohtaavat maukkaasti.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 6 dl paloiteltuja kasviksia (varsiselleri, porkkana, palsternakka, paprika)
- ½ dl maustettua öljyä
- 1 dl rusinoita hienonnettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
- suolaa
- 1 tl hunajaa
Kotijuusto
- 1 prk (500 g) raejuustoa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 dl raastettua parmesaania
- 3 munaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl suolaa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Kuullota kasvikset öljyssä. Lisää muut aineet ja hauduta viisi minuuttia miedolla lämmöllä.
Anna marinoitua muutama tunti.
Kumoa tehosekoittimeen raejuusto, rahka, parmesaani, munat, murskattu valkosipuli ja suola. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja hienonnettu persilja. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Vuoraa reilun litran vetoinen rengasmainen kakkuvuoka kelmulla. Sivele kelmu öljyllä. Kaada massa vuokaan ja nosta se varovasti kuumaan vesihauteeseen. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasossa noin tunti, kunnes juustomassa tuntuu vuokaa varovaisesti heilauttaen täysin kiinteältä. Kumoa vuoka ritilän päälle ja anna jäähtyä vuoka päällä. Poista vuoka ja kelmu ja koristele yrteillä. Nauti marinoitujen kasvisten kera tai leivän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike