Marinoituja kasviksia ja kotijuustoa
Tässä reseptissä kasvikset ja kotijuusto kohtaavat maukkaasti.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 6 dl paloiteltuja kasviksia (varsiselleri, porkkana, palsternakka, paprika)
- ½ dl maustettua öljyä
- 1 dl rusinoita hienonnettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
- suolaa
- 1 tl hunajaa
Kotijuusto
- 1 prk (500 g) raejuustoa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 dl raastettua parmesaania
- 3 munaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl suolaa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Kuullota kasvikset öljyssä. Lisää muut aineet ja hauduta viisi minuuttia miedolla lämmöllä.
Anna marinoitua muutama tunti.
Kumoa tehosekoittimeen raejuusto, rahka, parmesaani, munat, murskattu valkosipuli ja suola. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja hienonnettu persilja. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Vuoraa reilun litran vetoinen rengasmainen kakkuvuoka kelmulla. Sivele kelmu öljyllä. Kaada massa vuokaan ja nosta se varovasti kuumaan vesihauteeseen. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasossa noin tunti, kunnes juustomassa tuntuu vuokaa varovaisesti heilauttaen täysin kiinteältä. Kumoa vuoka ritilän päälle ja anna jäähtyä vuoka päällä. Poista vuoka ja kelmu ja koristele yrteillä. Nauti marinoitujen kasvisten kera tai leivän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje