Ihana kesäinen perunasalaatti on tietenkin parhain uusista perunoista tehtynä. Se sopii retkiruoaksi savukalan tai grillatun broilerin kaveriksi. Aloita suunnittelu ajoissa: perunoita pitää marinoida yli yön.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g uusia perunoita
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 nippu retiisejä
Marinadi
- 6 dl vettä
- 1 dl etikkaa (12%)
- 4 rkl suomalaista sinappia
- 1 rkl dijon-sinappia
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 tl sitruunapippuria
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä perunat kypsiksi. Hyvin pestyjä uusia perunoita tuskin tarvitsee kuoria. Pieni perunat kuutioiksi tai paksuiksi viipaleiksi. Sekoita vesi, etikka, sinapit, viinietikka, sitruunapippuri, suola ja pippuri marinadiksi.
2. Kääntele perunat marinadiin ja laita peitettynä jääkaappiin yön yli.
3. Hienonna ruohosipuli pieneksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Nosta perunat marinadista reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Koristele ruohosipulilla ja retiiseillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.