Marinoitu varhaisperunasalaatti
Ihana kesäinen perunasalaatti on tietenkin parhain uusista perunoista tehtynä. Se sopii retkiruoaksi savukalan tai grillatun broilerin kaveriksi. Aloita suunnittelu ajoissa: perunoita pitää marinoida yli yön.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g uusia perunoita
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 nippu retiisejä
Marinadi
- 6 dl vettä
- 1 dl etikkaa (12%)
- 4 rkl suomalaista sinappia
- 1 rkl dijon-sinappia
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 tl sitruunapippuria
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä perunat kypsiksi. Hyvin pestyjä uusia perunoita tuskin tarvitsee kuoria. Pieni perunat kuutioiksi tai paksuiksi viipaleiksi. Sekoita vesi, etikka, sinapit, viinietikka, sitruunapippuri, suola ja pippuri marinadiksi.
2. Kääntele perunat marinadiin ja laita peitettynä jääkaappiin yön yli.
3. Hienonna ruohosipuli pieneksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Nosta perunat marinadista reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Koristele ruohosipulilla ja retiiseillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti