Marinoitu varhaisperunasalaatti

Ihana kesäinen perunasalaatti on tietenkin parhain uusista perunoista tehtynä. Se sopii retkiruoaksi savukalan tai grillatun broilerin kaveriksi. Aloita suunnittelu ajoissa: perunoita pitää marinoida yli yön.

Neljälle

  • 600 g uusia perunoita
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 nippu retiisejä

Marinadi

  • 6 dl vettä
  • 1 dl etikkaa (12%)
  • 4 rkl suomalaista sinappia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä perunat kypsiksi. Hyvin pestyjä uusia perunoita tuskin tarvitsee kuoria. Pieni perunat kuutioiksi tai paksuiksi viipaleiksi. Sekoita vesi, etikka, sinapit, viinietikka, sitruunapippuri, suola ja pippuri marinadiksi.

2. Kääntele perunat marinadiin ja laita peitettynä jääkaappiin yön yli.

3. Hienonna ruohosipuli pieneksi. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Nosta perunat marinadista reikäkauhalla tarjoilukulhoon. Koristele ruohosipulilla ja retiiseillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!