Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitu sipuli-fenkolisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kg salottisipuleita
  • 2 fenkolia pituussuunnassa neljään osaan leikattuna
  • 6 valkosipulinkynttä
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • 2 dl punaviiniä
  • n. 1 dl vettä
  • 5 dl appelsiinimehua
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • rosepippuria

Valmistusohje

Leikkaa isommat salottisipulit puoleen, pienemmät voi jättää kokonaisiksi. Kuumenna oliiviöljy kasarissa kuumaksi ja ruskista siinä sipulit, kokonaiset valkosipulit ja fenkoli. Lämpö saa olla kovalla, tarkoitus ei ole pehmentää sipuleita vaan antaa niille kaunista väriä. Kun sipulit ovat ruskistuneet kauttaaltaan, lisää kasariin sokeri ja laakerin lehdet. Kun sokeri on karamellisoitunut ja ottanut hiukan väriä, lisää loputkin ainekset suolaa ja pippureita lukuunottamatta. Laita vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta. Anna kiehua noin 8 minuuttia tai kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet, mutta kuitenkin napakoita. Kokeile esim. veitsellä tai hammastikulla.

Siivilöi liemestä sipulit, fenkolit sekä valkosipuli ja jatka liemen keittämistä. Siirrä marinoidut vihannekset kulhoon. Keitä lientä kasaan noin 10 minuuttia tai kunnes se on puolittunut. Kaada tiivistynyt liemi kulhoon vihannesten päälle, ripottele joukkoon vielä rosepippureita sekä suolaa maun mukaan ja kääntele lusikalla. Jäähdytä ja laita jääkaappiin marinoitumaan lisää.

Tätä herkullista salaattia kannattaa tehdä kerralla enemmän, sillä se säilyy ja maistuu parhaalta, kun se on maustunut yön yli jääkaapissa. Tarjoile buffetissa tai esimerkiksi paahtopaistin kanssa patongin välissä. Niki suosittelee tätä Henkan savuporopiiraan kera. Liemen aineksia kannattaa myös soveltaa oman maun mukaan ja kokeilla myös muita etikoita ja vihanneksia.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Ahventa, sieniä ja paahdettuja kasviksia, Antin resepti9 x salsaresepti – tacoon, burgeriin, pihville, dippaukseenKanapyörykkä-nuudelikeittoPasta alle vongoleShepherd´s pie lampaanjauhelihastaMachomo ja maissisalsa
SipulisalaattiKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sipulisalaatti
  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Sipuli-paprikasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Värikäs sipulisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Grillatut sipulit ja maalaissalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu sipuli-fenkolisalaatti