Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitu häränpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 hengelle

  • 800 g häränpaistia
  • voita ruskistamiseen
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia

Marinadi

  • 1 dl punaviiniä
  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2 ruukkua basilikaa

Kastike

  • 1 dl öljyä
  • 1/2 dl viinietikkaa
  • 3 rkl ranskalaista sinappia (dijon)
  • 1 tl suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 1/2 ruukkua basilikaa

Tarjoiluun

  • salaatinlehtiä
  • ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ruskista liha voissa paistinpannussa ja mausta suolalla ja jauhetulla valko/mustapippurilla sekä timjamilla. Jälkipaista liha uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 60 astetta. Ota liha uunista ja jäähdytä.

2. Marinadi: sekoita öljy ja viini. Pane jäähtynyt liha muovipussiin tai sopivaan, ahtaaseen kannelliseen astiaan ja kaada marinadi päälle. Pilko sekaan tuoretta basilikaa. Laita liha marinoitumaan jääkaappiin yön yli. Kääntele paistia muutaman kerran.

3. Ennen tarjoilua ota paisti marinadista ja leikkaa se viipaleiksi. Asettele viipaleet kauniisti salaattipedille. Vatkaa öljy, viinietikka, sinappi, suola, pippuri ja silputtu basilika kastikkeeksi. Kaada kastike lihaviipaleille juuri ennen tarjoilua ja silppua päälle ruohosipulia.

Lisää aiheesta:

Texas chiliVanhanajan linnapaistiLammaspaisti ratatouillen keraMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinIsoäidin marinoitu naudanpaistiLampaanpaisti paistetun kaalin kera
NaudanpaistiKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Marinoimalla saa helposti makua paistiin kuin paistiin. Tällä kertaa liha marinoidaan vasta paistamisen jälkeen - ja vielä kerran tarjolle tuotaessa. Kesällä lisäkkeeksi riittää salaatti, muulloin kylmän lihan kumppanina toimii kermainen perunapaistos.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta