Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoidut vihreät pavut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 500 g vihreitä papuja
  • 2 tl suolaa
  • ½-1 punainen chilipalko
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2 tl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl sarviapilansiemeniä jauhettuna

Valmistusohje

1. Keitä papuja 3 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja huuhtele papuja kylmällä vedellä. Kaada pavut takaisin kattilaan. Ripottele papujen päälle suolaa, sulje kansi ja jätä ne huoneen lämpöön 2 tunniksi. Halkaise chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja puserra valkosipulinkynsi.

2. Pane chili, valkosipuli, curry ja kurkuma sekä jauhetut sarviapilan siemenet pieneen kattilaan. Kaada mausteiden päälle öljy, kuumenna ja jätä marinadi hautumaan miedolle lämmölle 3-4 minuutiksi.

3. Siirrä pavut purkkiin ja kaada päälle marinadi. Jäähdytä papuja huoneenlämmössä tunnin ajan. Siirrä purkki sitten jääkaappiin ja jatka marinoimista 2 vuorokautta.

Sekä tuoreet että pakastetut pavut sopivat marinoitaviksi. Niitä kannattaa marinoida vähintään 2 vuorokautta, jotta mausteet tarttuvat kunnolla. Tarjoa punaisen tai vaalean lihan lisukkeena. Marinoidut pavut sopivat myös noutopöytään.

Lisää aiheesta:

Pavut kookosmaidossaJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryKebabvartaatPerunacurryKaalia intialaisittainPapupyörykät
Marinoidut kasviksetKananmunatonGluteenitonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Marinoidut kasvikset
  • 13.11.202013:38
    Teresa Välimäki

    Marinoidut munakoisot – Teresa Välimäen helppo suosikkiresepti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoidut munakoisot

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Valkosipulimarinoidut oliivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät tomaatit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut oliivit