Marinoidut vihreät pavut
Sekä tuoreet että pakastetut pavut sopivat marinoitaviksi. Niitä kannattaa marinoida vähintään 2 vuorokautta, jotta mausteet tarttuvat kunnolla. Tarjoa punaisen tai vaalean lihan lisukkeena. Marinoidut pavut sopivat myös noutopöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 500 g vihreitä papuja
- 2 tl suolaa
- ½-1 punainen chilipalko
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl ruokaöljyä
- 2 tl currya
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl sarviapilansiemeniä jauhettuna
Valmistusohje
1. Keitä papuja 3 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja huuhtele papuja kylmällä vedellä. Kaada pavut takaisin kattilaan. Ripottele papujen päälle suolaa, sulje kansi ja jätä ne huoneen lämpöön 2 tunniksi. Halkaise chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja puserra valkosipulinkynsi.
2. Pane chili, valkosipuli, curry ja kurkuma sekä jauhetut sarviapilan siemenet pieneen kattilaan. Kaada mausteiden päälle öljy, kuumenna ja jätä marinadi hautumaan miedolle lämmölle 3-4 minuutiksi.
3. Siirrä pavut purkkiin ja kaada päälle marinadi. Jäähdytä papuja huoneenlämmössä tunnin ajan. Siirrä purkki sitten jääkaappiin ja jatka marinoimista 2 vuorokautta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta