Marinoidut savusilakat
Kirkas marinadi antaa savusilakkafileille herkullisen maun. Tarjoa kylmänä nouto- tai joulupöydässä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 700 g savusilakoita
- 1 rkl punaviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl sinappia
- 2 tl sitruunamehua
- ½ dl ruokaöljyä
- ripaus vastajauhettua valkopippuria
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 3 retiisiä suikaleina
Valmistusohje
1. Puhdista ja fileoi savusilakat ja pane tarjoiluvadille.
2. Sekoita viinietikkaa, suola, sinappi, sitruunamehu, öljy ja pippuri kastikkeeksi. Kaada fileiden päälle.
3. Ripottele pinnalle riveiksi sipulia, ruohosipulia ja tilliä. Koristele retiisisuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan