Marinoidut savusilakat

Kirkas marinadi antaa savusilakkafileille herkullisen maun. Tarjoa kylmänä nouto- tai joulupöydässä.

4 annosta

  • 700 g savusilakoita
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ dl ruokaöljyä
  • ripaus vastajauhettua valkopippuria
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 3 retiisiä suikaleina

Valmistusohje

1. Puhdista ja fileoi savusilakat ja pane tarjoiluvadille.

2. Sekoita viinietikkaa, suola, sinappi, sitruunamehu, öljy ja pippuri kastikkeeksi. Kaada fileiden päälle.

3. Ripottele pinnalle riveiksi sipulia, ruohosipulia ja tilliä. Koristele retiisisuikaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!