Marinoidut kesävihannekset
Julkaistu
Säilö kesän maut talteen! Itse tehty marinadi antaa kasviksille makua ja parantaa niiden säilyvyyttä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Vihannekset
- 1 kpl kukkakaali, kukinnot nypittynä
- 200 g pikkuporkkanoita
- 100 g sokeriherneitä
- 1 rasia retiisejä, puoliksi leikattuna
- 1 iso sipuli, puoli renkaiksi leikattuna
Marinadi
- 6 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 2 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1 rkl fenkolin siemeniä
- 1 rkl sinapin siemeniä
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
Kaada kaikki marinadiainekset kattilaan ja anna kiehua hetken. Seuraavaksi laita kaikki vihannekset lasipurkkiin ja kaada kuuma marimadi liemi vihannesten päälle. Laita purkit jääkappiin marinoitumaan ja kylmentymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti