Marinoidut kesävihannekset

Säilö kesän maut talteen! Itse tehty marinadi antaa kasviksille makua ja parantaa niiden säilyvyyttä.

Vihannekset

  • 1 kpl kukkakaali, kukinnot nypittynä
  • 200 g pikkuporkkanoita
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 rasia retiisejä, puoliksi leikattuna
  • 1 iso sipuli, puoli renkaiksi leikattuna

Marinadi

  • 6 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 2 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl fenkolin siemeniä
  • 1 rkl sinapin siemeniä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Kaada kaikki marinadiainekset kattilaan ja anna kiehua hetken. Seuraavaksi laita kaikki vihannekset lasipurkkiin ja kaada kuuma marimadi liemi vihannesten päälle. Laita purkit jääkappiin marinoitumaan ja kylmentymään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!