Marinoidut kesävihannekset
Julkaistu
Säilö kesän maut talteen! Itse tehty marinadi antaa kasviksille makua ja parantaa niiden säilyvyyttä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Vihannekset
- 1 kpl kukkakaali, kukinnot nypittynä
- 200 g pikkuporkkanoita
- 100 g sokeriherneitä
- 1 rasia retiisejä, puoliksi leikattuna
- 1 iso sipuli, puoli renkaiksi leikattuna
Marinadi
- 6 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 2 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1 rkl fenkolin siemeniä
- 1 rkl sinapin siemeniä
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
Kaada kaikki marinadiainekset kattilaan ja anna kiehua hetken. Seuraavaksi laita kaikki vihannekset lasipurkkiin ja kaada kuuma marimadi liemi vihannesten päälle. Laita purkit jääkappiin marinoitumaan ja kylmentymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa