Marinoidut herkkusienet
Tällaista herkkusienten valmistamista oliiviöljyn, sitruunamehun ja yrttien kera kutsutaan myös nimellä à la greque. Jos sinulla on kotona tuoretta timjamia, käytä sitä kaksinkertainen määrä kuivattuun verrattuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 300 g pieniä herkkusieniä
- 3 ½ dl vettä
- ¾ dl oliiviöljyä
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettu
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 2 tl suolaa
- n. 10 kokonaista mustapippuria
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki ainekset paitsi sienet ja persilja kattilassa. Hauduta 5-10 minuuttia.
2. Lisää puhdistetut sienet, hauduta vielä 5 minuuttia. Nosta sienet kattilasta ja jäähdytä sienet ja liemi erikseen.
3. Kaada marinadi sienten päälle ja ripottele päälle persiljaa. Marinoidut herkkusienet maistuvat mainioilta paahdetun leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti