Marinoidut herkkusienet
Tällaista herkkusienten valmistamista oliiviöljyn, sitruunamehun ja yrttien kera kutsutaan myös nimellä à la greque. Jos sinulla on kotona tuoretta timjamia, käytä sitä kaksinkertainen määrä kuivattuun verrattuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 300 g pieniä herkkusieniä
- 3 ½ dl vettä
- ¾ dl oliiviöljyä
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettu
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 2 tl suolaa
- n. 10 kokonaista mustapippuria
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki ainekset paitsi sienet ja persilja kattilassa. Hauduta 5-10 minuuttia.
2. Lisää puhdistetut sienet, hauduta vielä 5 minuuttia. Nosta sienet kattilasta ja jäähdytä sienet ja liemi erikseen.
3. Kaada marinadi sienten päälle ja ripottele päälle persiljaa. Marinoidut herkkusienet maistuvat mainioilta paahdetun leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta