Mainos
Mainos

Tällaista herkkusienten valmistamista oliiviöljyn, sitruunamehun ja yrttien kera kutsutaan myös nimellä à la greque. Jos sinulla on kotona tuoretta timjamia, käytä sitä kaksinkertainen määrä kuivattuun verrattuna.

Neljälle

  • n. 300 g pieniä herkkusieniä
  • 3 ½ dl vettä
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 1 pieni keltasipuli, hienonnettu
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2 tl suolaa
  • n. 10 kokonaista mustapippuria
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki ainekset paitsi sienet ja persilja kattilassa. Hauduta 5-10 minuuttia.

2. Lisää puhdistetut sienet, hauduta vielä 5 minuuttia. Nosta sienet kattilasta ja jäähdytä sienet ja liemi erikseen.

3. Kaada marinadi sienten päälle ja ripottele päälle persiljaa. Marinoidut herkkusienet maistuvat mainioilta paahdetun leivän kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.