Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoidut grillatut kesäkurpitsat ja munakoisot

Julkaistu 27.08.2014 07:18
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 keskikokoinen munakoiso
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa

Marinadi

  • 1 vihreä chili
  • 2 rkl hunajaa
  • 1,25 dl punaviinietikkaa
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • nippu tuoretta minttua hienonnettuna
  • Lisäksi: Puhdas n. 1 l vetoinen purkki

Valmistusohje

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Sivele viipaleiden pinnat kevyesti oliiviöljyllä ja grillaa molemmin puolin, niin että pinnat saavat väriä.

Valmista marinadi. Poista chilipalosta siemenet ja hienonna palko. Vispilöi hunaja etikan joukkoon pienellä vispilällä tai haarukalla. Lisää öljyä vähitellen koko ajan vispilöiden niin, että kastike sakeutuu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kastikkeen joukkoon hienonnettu chili sekä minttu.

Lado purkkiin kerroksittain grillattuja munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita sekä marinointikastiketta. Anna maustua tunnin verran tai yön yli. Säilytä jääkaapissa.

Marinoidut kesäkurpitsat ja munakoisot säilyvät hyvinä 1-2 viikkoa.

Lisää aiheesta:

Marinoidut munakoisot – Teresa Välimäen helppo suosikkireseptiKylmä tomaattikeitto lasissaPaahdetut paprikatKarviaischutneyEntrecôte snacksBalsamicopunajuuret
KasvislisukeSäilöntäMakuja ja ElämääSadonkorjuuPäivän reseptiTeresa VälimäkiAjankohtaista

27.8.2014. Säilö syksyn maut talteen! Kokeile Teresa Välimäen reseptejä. Reseptit kirjasta Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi (Teresa Välimäki, Johanna Lindholm ja Laura Riihelä, WSOY 2013)

Lisäkeruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit