Marinadi naudan- ja lampaanlihalle
Tämä marinadi on hyvä olla käsillä, kun haluaa valmistaa lihaa, joka ei ole niin mureaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Yksi annos
- 2 porkkanaa suikaleina
- 1 iso sipuli lohkoina
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 dl valko- tai punaviiniä
- 1 dl viinietikkaa
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- muutama oksa persiljaa
- 2 laakerinlehteä
- ½ rkl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pane lihaa kulhoon ja vihannekset sen ympärille. Sekoita marinadin muut ainekset ja kaada päälle. Pane kulho jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele useita kertoja sinä aikana.
2. Ota liha marinadista, kuiva se ja paista uunissa tai padassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut