Marinadi naudan- ja lampaanlihalle

Tämä marinadi on hyvä olla käsillä, kun haluaa valmistaa lihaa, joka ei ole niin mureaa.

Yksi annos

  • 2 porkkanaa suikaleina
  • 1 iso sipuli lohkoina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl valko- tai punaviiniä
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • muutama oksa persiljaa
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ rkl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pane lihaa kulhoon ja vihannekset sen ympärille. Sekoita marinadin muut ainekset ja kaada päälle. Pane kulho jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele useita kertoja sinä aikana.

2. Ota liha marinadista, kuiva se ja paista uunissa tai padassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.