Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Manzo branzato

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • noin 1 kg naudanpaisti
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • noin 50 g pala juuriselleriä
  • 1 tl timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 valkopippuria
  • 1 pullo punaviiniä
  • noin 3 cm pala kanelitankoa
  • 6 mausteneilikkaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori sipulit, porkkana ja selleri ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Nosta paisti kulhoon, lisää vihannekset, valkopippurit, laakerinlehdet ja timjami ja kaada päälle viini. Peitä foliolla ja anna paistin maustua jääkaapissa 24 tuntia. Käännä paistia muutaman kerran vuorokauden aikana.

2. Nosta paisti kulhossa, puhdista se vihanneksista ja mausteista ja kuivaa lihan pinta huolellisesti. Ruskista paisti joka puolelta oliiviöljyssä padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pistä paistolämpömittari paistin paksuimpaan osaan. Kaada päälle marinadi ja lisää kanelitanko ja neilikat. Kiehauta, peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin tunnin tai kunnes lämpömittari näyttää 75 astetta.

3. Nosta paisti padasta ja pidä se lämpimänä foliossa. Siivilöi liemi kattilaan ja keitä sitä kunnes kastiketta on runsaat 3 dl. Tarjoile kastike lihan kanssa.

Manzo branzato al vino rosso eli suomeksi naudanpaistia punaviinissä on tyypillinen pohjoisitalialainen ruoka. Leikkaa liha viipaleiksi ja kaada kastike niiden päälle tai tarjoile erikseen. Lisukkeeksi sopii tagliatelle tai vaikkapa höyryävät, vastakeitetyt perunat.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoLampaanpaisti provencaleRanskalainen vasikanpaistiPorsaanpaistia ja punakaaliaValkosipulisilavoitu lampaanfileeViinissä keitetty lampaanpaisti
NaudanpaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta