Manteliomenat

Sunnuntaijälkiruoka.

Kuudelle

  • 6 isoa, maukasta omenaa, kuorittuina ja ilman siemenkotia

Liemi

  • 3 dl vettä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kidesokeria
  • 2 sitruunaviipaletta

Peite

  • 200 g karkeasti raastettua mantelimassaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita liemi kattilassa, kuumenna niin että sokeri sulaa. Lisää omenat, hauduta ne hitaasti pehmeiksi kannen alla.

2. Nosta omenat varoen liemestä ja laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan.

3. Sekoita peitteen ainekset ja levitä omenoille. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja