Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mantelinen raparperikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mantelinmaku ja hapan raparperi sopivat todella hyvin yhteen. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 kg raparperia, pieninä paloina
  • 1 dl kidesokeria
  • 3 tl maizenaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 100 g jauhettua mantelia
  • 3 jauhettua karvasmantelia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ota esiin uuninkestävä vuoka. Laita raparperit vuokaan ja ripottele päälle sokeri, johon olet sekoittanut maizenan.

2. Laita uuniin sulamaan noin vartiksi.

3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi, lisää jauhetut mantelit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

4. Ota raparperivuoka uunista ja kaada pois nestettä, jos sitä on liikaa.

5. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Mantelikakku raparperihillokkeen keraMantelinen omenapiirakkaRaparperipiiras marengin kanssaRaparperikakkuOmenakeikauskakkuIso omenakakku
RaparperipiirakkaKakkuGluteenitonLaktoositonKevään juhlatJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka
  • 9.6.09:25
    Raparperi

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperi

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 11.06.202110:27
    Nopeat ja helpot

    Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

  • 21.05.201913:55
    Raparperi

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.07.201607:17
    Raparperi

    Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka