Mantelinen raparperikakku
Mantelinmaku ja hapan raparperi sopivat todella hyvin yhteen. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kg raparperia, pieninä paloina
- 1 dl kidesokeria
- 3 tl maizenaa
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 100 g jauhettua mantelia
- 3 jauhettua karvasmantelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ota esiin uuninkestävä vuoka. Laita raparperit vuokaan ja ripottele päälle sokeri, johon olet sekoittanut maizenan.
2. Laita uuniin sulamaan noin vartiksi.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi, lisää jauhetut mantelit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
4. Ota raparperivuoka uunista ja kaada pois nestettä, jos sitä on liikaa.
5. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia