Mantelinen broileripata
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679106/landscape16_9/515/290/e33890b36d22fc66450b5b75022e25c0/sh/931876-2100.jpg)
Tämä riisin kera tarjottavan broileripadan ohje on peräisin Kuwaitista, jossa kaikki on tapana valmistaa yhdessä ja samassa padassa. Kolmenlaiset pureskeltavat antavat ruoalle sekä väriä että makua. Tarjoa lisukkeena salaattia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 broileri
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 4 rkl voita
- 4 dl riisiä
- 8 dl vettä
- 200 g naudanjauhelihaa
- ½ tl murskattua maustepippuria
- ½ tl suolaa
- 100 g manteleita
- 50 g pistaaseja
- 25-30 g pinjansiemeniä
Valmistusohje
1. Paloittele broileri, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista palat huolellisesti 2 ruokalusikallisessa voita. Nosta broileripalat halkaisijaltaan noin 25 cm:n pataan. Ruskista jauheliha paistinpannulla 1 ruokalusikallisessa voita ja lisää mausteet.
2. Keitä riisiä vedessä 10 minuuttia, sekoita sitten joukkoon jauheliha. Kaada riisi ja jauheliha broileripalojen päälle ja anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt.
3. Paista mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet jäljelle jääneessä voissa. Kumoa pata tarjoiluvadille, ripottele pinnalle mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka