Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mantelinen broileripata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 1 broileri
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 4 rkl voita
  • 4 dl riisiä
  • 8 dl vettä
  • 200 g naudanjauhelihaa
  • ½ tl murskattua maustepippuria
  • ½ tl suolaa
  • 100 g manteleita
  • 50 g pistaaseja
  • 25-30 g pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Paloittele broileri, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista palat huolellisesti 2 ruokalusikallisessa voita. Nosta broileripalat halkaisijaltaan noin 25 cm:n pataan. Ruskista jauheliha paistinpannulla 1 ruokalusikallisessa voita ja lisää mausteet.

2. Keitä riisiä vedessä 10 minuuttia, sekoita sitten joukkoon jauheliha. Kaada riisi ja jauheliha broileripalojen päälle ja anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt.

3. Paista mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet jäljelle jääneessä voissa. Kumoa pata tarjoiluvadille, ripottele pinnalle mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet.

Lisää aiheesta:

Friteeratut lammaspullatKana-maapähkinäkeittoGaram masala -kanaKanaa intialaisessa kermakastikkeessaRaparperipataa ja lammastaEtiopialainen jauhelihakastike
KanapataLiharuokaKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tämä riisin kera tarjottavan broileripadan ohje on peräisin Kuwaitista, jossa kaikki on tapana valmistaa yhdessä ja samassa padassa. Kolmenlaiset pureskeltavat antavat ruoalle sekä väriä että makua. Tarjoa lisukkeena salaattia.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata