Mainos
Mainos

Tämä riisin kera tarjottavan broileripadan ohje on peräisin Kuwaitista, jossa kaikki on tapana valmistaa yhdessä ja samassa padassa. Kolmenlaiset pureskeltavat antavat ruoalle sekä väriä että makua. Tarjoa lisukkeena salaattia.

4 annosta

  • 1 broileri
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 4 rkl voita
  • 4 dl riisiä
  • 8 dl vettä
  • 200 g naudanjauhelihaa
  • ½ tl murskattua maustepippuria
  • ½ tl suolaa
  • 100 g manteleita
  • 50 g pistaaseja
  • 25-30 g pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Paloittele broileri, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista palat huolellisesti 2 ruokalusikallisessa voita. Nosta broileripalat halkaisijaltaan noin 25 cm:n pataan. Ruskista jauheliha paistinpannulla 1 ruokalusikallisessa voita ja lisää mausteet.

2. Keitä riisiä vedessä 10 minuuttia, sekoita sitten joukkoon jauheliha. Kaada riisi ja jauheliha broileripalojen päälle ja anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt.

3. Paista mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet jäljelle jääneessä voissa. Kumoa pata tarjoiluvadille, ripottele pinnalle mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.