Mansikkakiisseli ja lasi maitoa
Kun makeat mansikat kypsyvät kautta Suomen Suonenjoelta etelään, tee kerrankin vanhanajan mansikkakiisseliä. Tarjoile kiisseli jääkylmän maidon tai kerman kanssa ja koristele sitruunankuorella.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 l kypsiä, tuoreita mansikoita
- ½ sitruunan kuori
- 1 vaniljatanko
- 3-4 rkl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 sitruunalohko
- 2 rkl (runsas) perunajauhoa + vesitilkka
Tarjoiluun
- maitoa tai kermaa
Valmistusohje
1. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Halkaise isoimmat marjat halutessasi. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa keltaisesta kuoresta ohuelti paloja. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet kattilaan ja laita mukaan myös halkaistu tanko.
2. Kuumenna kiehuvaksi vesi, mansikat, sitruunankuori, vanilja ja sokeri. Purista joukkoon mehu sitruunalohkosta. Anna kiehua hiljaa vajaat 5 minuuttia. Ota vaniljatanko pois kattilasta.
3. Sekoita perunajauho vesitilkkaan tasaiseksi. Vedä kattila liedeltä ja kaada varoen suurus mansikkakeitokseen. Nosta takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi, mutta anna pulpahtaa vain kerran ja nosta heti liedeltä. Kaada kiisseli kulhoon, ripota hieman sokeria pinnalle, ettei siihen muodostu kalvoa ja anna kiisselin jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan