Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikkakiisseli ja lasi maitoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 l kypsiä, tuoreita mansikoita
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 vaniljatanko
  • 3-4 rkl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 sitruunalohko
  • 2 rkl (runsas) perunajauhoa + vesitilkka

Tarjoiluun

  • maitoa tai kermaa

Valmistusohje

1. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Halkaise isoimmat marjat halutessasi. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa keltaisesta kuoresta ohuelti paloja. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet kattilaan ja laita mukaan myös halkaistu tanko.

2. Kuumenna kiehuvaksi vesi, mansikat, sitruunankuori, vanilja ja sokeri. Purista joukkoon mehu sitruunalohkosta. Anna kiehua hiljaa vajaat 5 minuuttia. Ota vaniljatanko pois kattilasta.

3. Sekoita perunajauho vesitilkkaan tasaiseksi. Vedä kattila liedeltä ja kaada varoen suurus mansikkakeitokseen. Nosta takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi, mutta anna pulpahtaa vain kerran ja nosta heti liedeltä. Kaada kiisseli kulhoon, ripota hieman sokeria pinnalle, ettei siihen muodostu kalvoa ja anna kiisselin jäähtyä.

Kun makeat mansikat kypsyvät kautta Suomen Suonenjoelta etelään, tee kerrankin vanhanajan mansikkakiisseliä. Tarjoile kiisseli jääkylmän maidon tai kerman kanssa ja koristele sitruunankuorella.

Lisää aiheesta:

Bavaroise vaniljan ja mansikoiden keraVaniljanmakuinen raparperikeittoViilentävä melonisorbettiMehukiisseliä kerman keraMansikkakiisseli Sandhamnin kestikievarin tapaanKermainen pannacotta vadelmilla
KiisseliKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Kiisseli
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikkakiisseli ja lasi maitoa

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Valkosuklaakiisseli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raparperikiisseli kermamaidon kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämmin raparperipaistos

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperisose