Mansikka-appelsiinisalaatti

Mansikoita, kalvottomia appelsiiniviipaleita ja Grand Marnier -likööriä. Tarvitsee kuulla vain nämä sanat, niin voi jo kuvitella ainesten maut ja tuoksut yhdessä. Kokeile tätä vaihteeksi tavanomaisempien mansikkajälkiruokien asemesta.

Neljälle

  • 1 l mansikoita
  • 4 appelsiinia
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl Grand Marnier -likööriä

Sokeriliemi

  • 4 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Pese appelsiinit huolellisesti. Kuori perunankuorimaveitsellä ohuelti keltainen kuoren päällimmäinen osa. Leikkaa kuori ohuiksi suikaleiksi. Keitä vesi ja sokeri liemeksi, lisää siihen kuorisuikaleet ja keitä hiljaa 5 minuuttia. Ota liedeltä ja säästä puolet kuorisuikaleista koristeluun.

2. Leikkaa appelsiinien päistä pois n. 2 cm. Kuori appelsiinit paksulti, niin että kaikki valkoinen lähtee pois. Leikkaa appelsiiniviipaleet kalvottomiksi terävällä veitsellä. Pitele viipaleita kulhon yläpuolella, niin että mehu valuu talteen. Lado appelsiiniviipaleita vuorotellen sokerin kanssa kulhoon. Kaada päälle sokeriliemi, appelsiinimehu ja Grand Marnier. Pane maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.

3. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Jaa appelsiiniviipaleet neljälle jälkiruoka-asetille ja mansikat niiden päälle. Koristele appelsiinikuorisuikaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!