Mandariinisorbetti
Tämä on täydellinen jälkiruoka päivällisen päätteeksi. Mandariinit ovat parhaimmillaan talviaikaan, mutta ne voi hyvin korvata satsumaksilla tai klementiineillä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 15 kypsää mandariinia
- 1 limetti
- 2,5 dl valkoista siirappia
- 3 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Pane liivatteet likoon kylmään veteen. Purista mandariineista ja limetistä mehu ja sekoita mehuihin siirappi. Ota 3 dl mehusta ja lämmitä kasarissa. Purista liivatteet ja sulata ne kuumennetussa mehussa. Kaada lämmin liemi kylmän mehun joukkoon ja jäähdytä seos.
2. Kaada mehuseos kannelliseen muovirasiaan, laita se pakastimeen 4-6 tunniksi ja anna jäätyä kokonaan.
3. Kumoa jäätynyt massa leikkuulaudalle ja leikkaa se palasiksi. Aja palaset muutama kerrallaan monitoimikoneella sorbettikoostumukseen. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan