Mandariinisorbetti

Tämä on täydellinen jälkiruoka päivällisen päätteeksi. Mandariinit ovat parhaimmillaan talviaikaan, mutta ne voi hyvin korvata satsumaksilla tai klementiineillä.

Neljälle

  • 15 kypsää mandariinia
  • 1 limetti
  • 2,5 dl valkoista siirappia
  • 3 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Pane liivatteet likoon kylmään veteen. Purista mandariineista ja limetistä mehu ja sekoita mehuihin siirappi. Ota 3 dl mehusta ja lämmitä kasarissa. Purista liivatteet ja sulata ne kuumennetussa mehussa. Kaada lämmin liemi kylmän mehun joukkoon ja jäähdytä seos.

2. Kaada mehuseos kannelliseen muovirasiaan, laita se pakastimeen 4-6 tunniksi ja anna jäätyä kokonaan.

3. Kumoa jäätynyt massa leikkuulaudalle ja leikkaa se palasiksi. Aja palaset muutama kerrallaan monitoimikoneella sorbettikoostumukseen. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja