Mandariinisorbetti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5670342/landscape16_9/515/290/e208be6a433d110677e00881596925f4/vI/897080-1446.jpg)
Tämä on täydellinen jälkiruoka päivällisen päätteeksi. Mandariinit ovat parhaimmillaan talviaikaan, mutta ne voi hyvin korvata satsumaksilla tai klementiineillä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 15 kypsää mandariinia
- 1 limetti
- 2,5 dl valkoista siirappia
- 3 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Pane liivatteet likoon kylmään veteen. Purista mandariineista ja limetistä mehu ja sekoita mehuihin siirappi. Ota 3 dl mehusta ja lämmitä kasarissa. Purista liivatteet ja sulata ne kuumennetussa mehussa. Kaada lämmin liemi kylmän mehun joukkoon ja jäähdytä seos.
2. Kaada mehuseos kannelliseen muovirasiaan, laita se pakastimeen 4-6 tunniksi ja anna jäätyä kokonaan.
3. Kumoa jäätynyt massa leikkuulaudalle ja leikkaa se palasiksi. Aja palaset muutama kerrallaan monitoimikoneella sorbettikoostumukseen. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka