Manchegokeksit ja viikunachutney

Keksit

  • 300 g manchego-juustoa
  • 50 g saksanpähknöitä

Chutney

  • 200 g viikunoita
  • 2 rkl konjakkia
  • noin 20 g hillottua inkivääriä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Laita chutney-ainekset monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.

Hakkaa pähkinät karkeasti ja raasta juusto hienoksi. Laita 1 rkl juustoraastetta pellille leivinpaperin päälle tasaisin välein ja ripota päälle pähkinärouhetta. Paina keksejä matalammaksi.

Paista uunin keskiosassa noin 5 minuuttia ja anna jäähtyä täysin ennen irroittamista pelliltä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.