Mamsellin joulukinkku

Mamsellin joulukinkku on melko maustettua. Kinkun makua sen kun paranee alumiinifolion alla uunissa.

1 joulukinkkuun

  • 4-5 kg joulukinkku
  • 1 rkl rouhittua maustepippuria
  • ½ rkl rouhittua korianteria
  • 1 rkl salviaa
  • 4 murustettua laakerinlehteä
  • ½ rkl jauhettua pomeranssinkuorta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhdo kinkku, poista verkko ja leikkaa pois kamara.

2. Sekoita pippuri, korianteri, salvia ja laakerinlehtimurut ja taputtele mausteet kinkkuun. Sihtaa päälle pomeranssia.

3. Kääri kinkku alumiinifolioon, pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Laita kinkku ritilälle uunipannun päälle uunin alatasolle.

4. Kinkku on valmis kun sisälämpötila on 70-75 astetta. Ota folio pois ja anna kinkun jäähtyä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!