Mamsellin joulukinkku
Mamsellin joulukinkku on melko maustettua. Kinkun makua sen kun paranee alumiinifolion alla uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
1 joulukinkkuun
- 4-5 kg joulukinkku
- 1 rkl rouhittua maustepippuria
- ½ rkl rouhittua korianteria
- 1 rkl salviaa
- 4 murustettua laakerinlehteä
- ½ rkl jauhettua pomeranssinkuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhdo kinkku, poista verkko ja leikkaa pois kamara.
2. Sekoita pippuri, korianteri, salvia ja laakerinlehtimurut ja taputtele mausteet kinkkuun. Sihtaa päälle pomeranssia.
3. Kääri kinkku alumiinifolioon, pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Laita kinkku ritilälle uunipannun päälle uunin alatasolle.
4. Kinkku on valmis kun sisälämpötila on 70-75 astetta. Ota folio pois ja anna kinkun jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka