Maksapasteija
Maksapasteijaa ei ole lainkaan vaikea tehdä itse. Se sopii hyvin joulupöytään, mutta sitä voi tehdä vuoden ympäri joko alkupalaksi tai voileivän päällysteeksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g sianmaksaa
- 1 sipuli
- 1 pieni purkki anjovisfileitä
- 2 munaa
- 1 dl kermaa
- ½ dl vehnäjauhoa
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa mustapippuria
- ½ tl murennettua timjamia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa maksa palasiksi ja sipuli lohkoiksi. Valuta anjovikset.
2. Hienonna maksa, sipuli ja anjovis monitoimikoneessa tasaiseksi seokseksi. Riko joukkoon munat ja lisää kerma, jauho, suola ja mausteet. Pyöritä niin, että kaikki ainekset sekoavat hyvin.
3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista noin 1 tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti