Maissiräiskäleet
Näiden maissiräiskäleiden ohje on peräisin Sudanista. Taikina sekoitetaan jo paistamista edeltävänä päivänä. Taikinaan käytetään maissijauhoja, ei maissitärkkelystä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl maissijauhoa
- 1/4 tl suolaa
- 6 dl maitoa
- 3 rkl voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Vatkaa jauhot ja suola sekä puolet maidosta tasaiseksi taikinaksi. vatkaa joukkoon loput maidosta ja anna taikinan seistä viileässä seuraavaan päivään.
2. Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä hieman voita. Kaada taikinaa pannulle ja paista, kunnes taikina on hyytynyt. Käännä räiskäle ja paista toiselta puolelta. Nosta räiskäleet lämpimälle vadille ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti