Maissi-kesäkurpitsa-kanakeitto
Tästä ei ruoanlaitto paljon helpotu, mutta hyvää tulee ja halvalla. Kun tarjoat ohessa vielä hyvää, rapeakuorista leipää, kaikki ovat tyytyväisiä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 broilerifileetä
- 2 perunaa
- 1 pala lanttua
- 1 tomaatti
- ½ kesäkurpitsa
- 2 dl maissinjyviä
- 1 l kanalientä
- 1 laakerinlehti
- 2 maustemittaa paprikajauhetta
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja lanttu ja kuutioi ne. Leikkaa tomaatit kapeiksi lohkoiksi. Kuutioi kesäkurpitsa.
2. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi, laita mukaan kiehumaan fileet, peruna- ja lanttukuutiot sekä tomaattilohkot. Mausta laakerinlehdellä, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Keitä hiljaa ilman kantta 10 minuuttia.
3. Nosta fileet liemestä, leikkaa ne suikaleiksi ja nosta takaisin liemeen. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja maissinjyvät ja kuumenna uudelleen ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike