Maijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuret
Punajuurista on moneksi. Kokeile vaikka tätä reseptiä ja ylläty iloisesti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600 g naudanpaistia kuutioina
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 1 rasia ( 100g ) siitakesieniä
- 3 punasipulia lohkoina
- 4 valkosipulin kynttä viipaleina
- 2 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 dl punaviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- viimeistelyyn; 2 dl kevätsipulia tai purjoa hienonnettuna 0,5 dl hienonnettuja yrttejä
Valmistusohje
Ruskista huoneenlämpöiset lihakuutiot pienissä erissä oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Laita lihakuutiot kannelliseen uunivuokaan tai pataan.
Ruskista kevyesti siitakesienet, sipulit ja lisää pataan. Kiehauta tomaattipyree, balsamiviinietikka, hunaja, punaviini ja kerma kattilassa ja lisää pataan. Laita kansi päälle ja kypsennä 180 asteiseen uunissa noin 1,5 tuntia kunnes liha on kypsää..
Tarkista maku ja lisää kevätsipulit ja yrtit joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan