Maijan Vitello tonnato
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656576/landscape16_9/515/290/43a70f5627b6c03f2a71a24c51e2162a/Ua/945116-4222.jpg)
Ihana alkuruoka syntyy lihasta ja tonnikalasta. Herkullisen täydellistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 1/2 kg:n pala vasikanpaistia tai porsaan ukofileetä
- keittojuureksia: sipulia, palsternakkaa, porkkanaa, selleriä
- laakerinlehti
- kokonaisia pippureita
- 2 rkl merisuolaa
Valmistusohje
Huuhtele paisti hyvin ja pane kylmään veteen. Kun vesi alkaa kiehua kuori vaahtoa pois niin kauan kuin sitä muodostuu. Lisää juurekset pilkottuina sekä mausteet ja suola.
Keitä paistia hiljaisella tulella noin 1 tunti kunnes se on kypsää. Anna paistin jäähtyä omassa liemessään. noin tunnin verran. Nosta liha liemestä ja laita laakeaan astiaan. Laita paino päälle, jotta liha tiivistyy ja tulee kauniin muotoiseksi.
Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita vadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka