Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Madekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-keittiössä nautitaan tällä viikolla madetta. Sami Garam valmistaa keskiviikkona madekeittoa ja loppuviikolla Henri Alén tarjoaa paistettua madetta.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Liemi

  • mateen perkeet
  • 1 porkkana
  • pala palsternakkaa
  • sipulia
  • 4 laakerinlehteä
  • 8 maustepippuria
  • suolaa

Madekeitto

  • 1 nyljetty made, noin 1-1,5 kg
  • 600 g perunoita
  • 1 sipuli
  • 2 dl kermaa tai maitoa
  • nippu tilliä
  • nokare voita
  • hapanleipää

Valmistusohje

Pilko juurekset ja nosta ne kalanperkeiden kanssa kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori muodostunut vaahto pois.

Lisää mausteet liemeen ja anna kiehua puolisen tuntia. Siivilöi liemi ja käytä se madekeiton liemeksi.

Kuutioi perunat ja pilko sipuli. Kuullota niitä kattilan pohjalla voissa kevyesti ja lisää reilusti lientä.

Kiehauta liemi ja nosta noin kolmen sentin paloiksi leikattu made liemeen.

Hauduta hiljakseen vartin verran ja lisää lopuksi kerma tai maito ja reilusti leikattua tilliä.

Tarjoa keiton kanssa tuoretta, rukiista hapanleipää.

Lisää aiheesta:

Peruna-purjokeittoHaudutettua seitä purjopedilläKermainen lohikeittoMadekeittoPorkkana-valkosipulikeittoLihakeitto
KalakeittoMadeKeitotKevytKananmunatonMakujaKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto
  • 05.05.202210:31
    Lohikeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 28.01.202209:50
    Maidoton

    Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

  • 14.06.202109:02
    Lohikeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

  • 09.02.202110:26
    Pääruoat

    Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Persiljakeitto ahvenella