Madekeitto
Makuja-keittiössä nautitaan tällä viikolla madetta. Sami Garam valmistaa keskiviikkona madekeittoa ja loppuviikolla Henri Alén tarjoaa paistettua madetta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Liemi
- mateen perkeet
- 1 porkkana
- pala palsternakkaa
- sipulia
- 4 laakerinlehteä
- 8 maustepippuria
- suolaa
Madekeitto
- 1 nyljetty made, noin 1-1,5 kg
- 600 g perunoita
- 1 sipuli
- 2 dl kermaa tai maitoa
- nippu tilliä
- nokare voita
- hapanleipää
Valmistusohje
Pilko juurekset ja nosta ne kalanperkeiden kanssa kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori muodostunut vaahto pois.
Lisää mausteet liemeen ja anna kiehua puolisen tuntia. Siivilöi liemi ja käytä se madekeiton liemeksi.
Kuutioi perunat ja pilko sipuli. Kuullota niitä kattilan pohjalla voissa kevyesti ja lisää reilusti lientä.
Kiehauta liemi ja nosta noin kolmen sentin paloiksi leikattu made liemeen.
Hauduta hiljakseen vartin verran ja lisää lopuksi kerma tai maito ja reilusti leikattua tilliä.
Tarjoa keiton kanssa tuoretta, rukiista hapanleipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti