Maapähkinävoilla maustetut broilerinfileet

Maapähkinävoi on moniin ruokiin sopiva jännittävä mauste, joka antaa hyvän pähkinäisen maun. Tässä ohjeessa tarjoillaan hedelmiä raikkaana lisukkeena.

4 annosta

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 4 tl maapähkinävoita (20 g)
  • 2 banaania
  • 4 ananasviipaletta
  • 200 g kiiviä
  • suolaa ja pippuria
  • 20 maapähkinää
  • 2-2½ dl riisiä
  • vettä ja suolaa

Valmistusohje

1. Keitä riisi pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä. Kuori kiivi ja banaani ja paloittele hedelmät. Paista broilerinfileitä öljyssä, kunnes ne ovat läpikypsiä ja molemmin puolin ruskistuneita. Lisän sisälämpötilan on oltava 75 astetta. Kun pistät lihaa, siitä valuvan nesteen tulee olla kirkasta ja läpinäkyvää. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Alenna lämpöä. Nosta fileet pannulta, levitä niille maapähkinävoita ja paista vielä nopeasti molemmin puolin alhaisella lämmöllä. Jos lämpötila on liian korkea, maapähkinävoista tulee helposti rakeista.

3. Tarjoilu: asettele hedelmät ryhmittäin lautaselle. Paina riisi tiiviisti neljään öljyttyyn kuppiin ja anna seistä muutaman minuutin ajan. Kumoa riisi kauniiksi keoiksi lautasille. Nosta broilerinfileet lautasille ja ripottele päälle maapähkinöitä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.