Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maapähkinäsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 3 dl paahdettuja maapähkinöitä
  • 2-3 rkl lämmintä vettä
  • ruokaöljyä friteeraukseen
  • vesikrassia tai lehtisalaattia
  • 2 paprikaa
  • 1 sipuli
  • ½ tl jauhettua chiliä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele mahdollinen suola maapähkinöistä ja kuivaa ne talouspaperilla. Kaada pähkinät tehosekoittimeen ja jauha tahnaksi. Kaada pähkinätahna kulhoon ja lisää massaan vettä, vähän kerrallaan, kunnes muodostuu paksu tahna.

2. Kuumenna öljy padassa, kunnes se sihahtaa kun siihen pudottaa maustesiemenen. Muotoile taikinasta teelusikalla pieniä litteitä pyöryköitä ja nosta ne öljyyn. Friteeraa 3-4 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kullanruskeita. Nosta ne öljystä reikäkauhalla talouspaperille ja anna öljyn valua pois.

3. Huuhtele ja pilko krassi tai salaatti. Poista siemenet paprikoista ja suikaloi ne. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita vihannekset vadilla ja mausta ne chilillä, pippurilla ja suolalla. Nosta maapähkinäpyörykät vihannespedille ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Keittokinkkua ja vihanneskastikettaMeksikolaiset maalaismunatFriteeratut kasviksetÄyriäisnyyttiKylmä savukassler peston keraPapu-katkarapupallerot
KasvissalaattiSalaatitKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaAlkuruoat

Pienet rapeaksi friteeratut maapähkinäpyörykät ovat tämän jännittävän salaatin erikoisuus. Niitä voi tarjoilla myös herkullisena lisukkeena. Voit käyttää suolattuja maapähkinöitä, kunhan huuhtelet ensin suolan pois. Resepti on alkujaan Nigeriasta.

Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos