Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumukohokas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos sinulla jää monia munanvalkuaisia yli, valmista niistä kohokas. Se on ilmava, kevyt jälkiruoka – ja sen valmistaminen on paljon helpompaa kuin uskotkaan.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 6-8 punaista luumua
  • ½ dl vettä
  • ½ dl raakaruokosokeria
  • ½ tl manteliuutetta
  • 5 munanvalkuaista

Tarvitset myös

  • kohokasvuoan
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Halkaise luumut ja poista kivet. Laita ne veteen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi kovalla lämmöllä. Alenna lämpö miedoksi ja laita kansi päälle. Hauduta 3-4 minuuttia. Lisää sokeri ja manteliuute, sekoita. Ota kattila liedeltä ja laita kattila kulhoon, jossa on jääkylmää vettä, 10 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele varovaisesti mukaan kylmä luumuseos. Kaada taikina kohokasvuokaan.

3. Paista 15 minuuttia tai kunnes kohokas on kohonnut ja saanut kauniin värin. HUOM! Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana, silloin kohokas lässähtää. Ripottele valmiille kohokkaalle tomusokeria, tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Luumukohokas kuivatuista luumuistaLuumuja madeirassaJuustojuoksutinpannukakkuLuumukakkua kardemummallaRanskalainen omenakakku mantelillaLuumutortut eli joululeivokset
LuumutMakeat leivonnaisetGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Luumut
  • 20.08.201914:04
    Hellapoliisi

    Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Luumukohokas kuivatuista luumuista

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Luumut punaviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Luumuja madeirassa

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Luumukohokas