Luumukohokas
Jos sinulla jää monia munanvalkuaisia yli, valmista niistä kohokas. Se on ilmava, kevyt jälkiruoka – ja sen valmistaminen on paljon helpompaa kuin uskotkaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 6-8 punaista luumua
- ½ dl vettä
- ½ dl raakaruokosokeria
- ½ tl manteliuutetta
- 5 munanvalkuaista
Tarvitset myös
- kohokasvuoan
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Halkaise luumut ja poista kivet. Laita ne veteen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi kovalla lämmöllä. Alenna lämpö miedoksi ja laita kansi päälle. Hauduta 3-4 minuuttia. Lisää sokeri ja manteliuute, sekoita. Ota kattila liedeltä ja laita kattila kulhoon, jossa on jääkylmää vettä, 10 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele varovaisesti mukaan kylmä luumuseos. Kaada taikina kohokasvuokaan.
3. Paista 15 minuuttia tai kunnes kohokas on kohonnut ja saanut kauniin värin. HUOM! Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana, silloin kohokas lässähtää. Ripottele valmiille kohokkaalle tomusokeria, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti