Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumukohokas kuivatuista luumuista

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 250 g kivettömiä kuivattuja luumuja
  • ½ appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 50 g mantelimassaa
  • ½ rkl vadelmahilloa
  • 2½ cl konjakkia
  • 6 munanvalkuaista
  • 2 tl Maizenaa
  • voita ja sokeria vuokaan

Valmistusohje

1. Pese appelsiini, purista siitä mehu ja raasta kuori. Keitä luumut pehmeiksi appelsiinimehussa ja tilkassa vettä. Poimi luumut liemestä ja hienonna ne. Voitele ja sokeroi vuoka tai pienet annosvuoat. Vatkaa munakeltuaiset kiiltäväksi, kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita Maizena joukkoon. Pane jääkaappiin viilenemään. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Raasta mantelimassa. Pane manteliraaste ja luumut kulhoon. Lisää raastettu appelsiininkuori ja vadelmahillo, anna vetäytyä neljännestunnin ajan. Lisää konjakki ja kääntele joukkoon vatkatut valkuaiset. Kaada kohokastaikina vuokaan tai annosvuokiin. Paista isossa vuoassa 20-25 minuuttia tai annosvuoissa 10-15 minuuttia tai kunnes kohokas on kohonnut ja saanut väriä. Varo avaamasta uuninluukkua liian aikaisin.

3. Tarjoile kohokas välittömästi suoraan uunista ottamien jälkeen, ettei se ehdi laskeutua.

Lisää aiheesta:

Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen keraLuumukohokasSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraKookosvanukasMarenkitorttu luumujen ja kiivien keraKevyt hedelmätorttu
LuumutGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Älä turhaan pelkää kohokkaan valmistamista. Valmistuksen salaisuus on siinä, että vuoka voidellaan ja sokeroidaan huolellisesti - eikä uuninluukkua saa avata minuuttiakaan liian aikaisin. Tarvitset joko 1-1½ litran kohokasvuoan tai pieniä annosvuokia.

Tuoreimmat aiheesta

Luumut
  • 20.08.201914:04
    Hellapoliisi

    Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Luumukohokas kuivatuista luumuista

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Luumut punaviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Luumuja madeirassa

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Luumukohokas