Luumuja madeirassa

Ihana vanhanajan jälkiruoka! Valmista tätä, kun on luumusadon aika. Voit myös pakastaa jälkiruoan ja sulattaa ennen tarjoilua. Jos tarjoilet ne tuoreina, muista että niiden pitää vetäytyä kylmässä vuorokausi, jolloin ne tarjoillaan kylmänä kermavaahdon kera.

Neljälle-kuudelle

  • 1 kg kypsiä luumuja

Liemi

  • 1 dl vettä
  • 5 dl kidesokeria
  • ½ vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
  • 2 dl madeiraa

Valmistusohje

1. Poista luumuista kivet ja puolita ne.

2. Laita luumut kulhoon. Kuumenna vesi, sokeri ja vaniljatanko, keitä kunnes sokeri sulaa, raaputa vaniljatangosta siemenet liemeen ja laita tanko takaisin.

3. Lisää madeira, keitä pari minuuttia ja kaada liemi kuumana luumuille.

4. Peitä kulho, laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.