Luumuja madeirassa
Ihana vanhanajan jälkiruoka! Valmista tätä, kun on luumusadon aika. Voit myös pakastaa jälkiruoan ja sulattaa ennen tarjoilua. Jos tarjoilet ne tuoreina, muista että niiden pitää vetäytyä kylmässä vuorokausi, jolloin ne tarjoillaan kylmänä kermavaahdon kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 1 kg kypsiä luumuja
Liemi
- 1 dl vettä
- 5 dl kidesokeria
- ½ vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
- 2 dl madeiraa
Valmistusohje
1. Poista luumuista kivet ja puolita ne.
2. Laita luumut kulhoon. Kuumenna vesi, sokeri ja vaniljatanko, keitä kunnes sokeri sulaa, raaputa vaniljatangosta siemenet liemeen ja laita tanko takaisin.
3. Lisää madeira, keitä pari minuuttia ja kaada liemi kuumana luumuille.
4. Peitä kulho, laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan