Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumuchutney punasipulilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 300 g kuivattuja luumuja
  • 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 3 kardemumman palkoa
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1 dl hunaja-omenaviinietikkaa (Rajamäen)
  • 2 punaista chiliä
  • 2 tl öljyä (Lanfranchi maapähkinä)
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa punasipuli karkeasti suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Silppua luumuja terävällä veitsellä hieman pienemmäksi. Inkivääriä ei tarvitse kuoria, leikkaa pätkä kuorineen 1 mm ohuiksi viipaleiksi. Poista chilistä siemenet ja silppua se pieneksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja laita kuivat mausteet siihen. Kun niiden aromit tuoksuvat, lisää kasariin inkivääri, luumut sekä sipuli. Paistele miedolla lämmöllä, kunnes ainekset pehmenevät. Lisää joukkoon etikka sekä sokeri. Anna hautua kannen alla, kunnes maut tiivistyvät ja luumuchutney on paksua ja pehmeää, tiiviin hillomaista. Mausta pippurilla ja käytä heti tai säilö tiiviisiin purkkeihin.

Lisää aiheesta:

Fenkolia tillin ja korianterin keraInkivääri-chiliherkkusienetRapucurryKeltainen linssicurryJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryPerunacurry
ChutneyHedelmät ja marjatKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreen
Lisäkeruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Chutney
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Mangochutney

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Maissichutney

  • 20.02.201313:54
    Kananmunaton

    Lakkachutney

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Luumuchutney

  • 06.03.201308:43
    Kananmunaton

    Mausteinen chutney