Luumuchutney punasipulilla
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 punasipuli
- 300 g kuivattuja luumuja
- 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
- 3 kardemumman palkoa
- 1 tl korianterin siemeniä
- 2 dl ruokosokeria
- 1 dl hunaja-omenaviinietikkaa (Rajamäen)
- 2 punaista chiliä
- 2 tl öljyä (Lanfranchi maapähkinä)
- mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa punasipuli karkeasti suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Silppua luumuja terävällä veitsellä hieman pienemmäksi. Inkivääriä ei tarvitse kuoria, leikkaa pätkä kuorineen 1 mm ohuiksi viipaleiksi. Poista chilistä siemenet ja silppua se pieneksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja laita kuivat mausteet siihen. Kun niiden aromit tuoksuvat, lisää kasariin inkivääri, luumut sekä sipuli. Paistele miedolla lämmöllä, kunnes ainekset pehmenevät. Lisää joukkoon etikka sekä sokeri. Anna hautua kannen alla, kunnes maut tiivistyvät ja luumuchutney on paksua ja pehmeää, tiiviin hillomaista. Mausta pippurilla ja käytä heti tai säilö tiiviisiin purkkeihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan