Luumuchutney
Luumuchutney nautitaan pikkupurtavien kylkiäisenä, vaikkapa keksin päällä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 2 omenaa
- 1 kg tummia luumuja
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 kanelitanko
- pala tuoretta inkivääriä
- 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
Valmistusohje
Kuori omenat (mikäli eivät ole kotimaisia) ja sipuli. Poista luumuista kivet. Paloittele hedelmät ja sipuli.
Kaada tilkka vettä kattilan pohjalle ja lisää kaikki muut aineet paitsi viinietikka. Keitä kunnes ainekset ovat soseutuneet. Lisää etikka, poista kanelitanko ja kaada sose säilytysastiaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan