Luumuchutney

Luumuchutney nautitaan pikkupurtavien kylkiäisenä, vaikkapa keksin päällä!

Ainekset

  • 1 pieni sipuli
  • 2 omenaa
  • 1 kg tummia luumuja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 kanelitanko
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa

Valmistusohje

Kuori omenat (mikäli eivät ole kotimaisia) ja sipuli. Poista luumuista kivet. Paloittele hedelmät ja sipuli.

Kaada tilkka vettä kattilan pohjalle ja lisää kaikki muut aineet paitsi viinietikka. Keitä kunnes ainekset ovat soseutuneet. Lisää etikka, poista kanelitanko ja kaada sose säilytysastiaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!