Luksushampurilainen lohesta

Toisinaan tuntuu kätevältä tarjota ruoka leivän sisällä käsin syötäväksi. Kokeilepa lohihampurilaista makoisan kastikkeen ja perunan kera.

Kahdeksalle

  • 500 g lohifileetä
  • 300 g keitettyä, kylmää perunaa
  • 3 munaa
  • ½ punasipuli
  • 2 tl dijon-sinappia
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Kastike

  • 1 ½ dl majoneesia
  • ½ dl luonnonjogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tillisilppua
  • 5 kirsikkatomaattia

Tarjoiluun

  • ½ punasipulia renkaina
  • salaatinlehtiä
  • 8 hampurilaissämpylää

Valmistusohje

1. Kastike: Puolita kirsikkatomaatit ja koverra pois siemenet, hienonna malto. Hienonna tilli. Sekoita yhteen majoneesi, jogurtti, sitruunamehu, tillisilppu sekä tomaattihake ja pane kylmään odottamaan tarjoilua.

2. Kuori punasipuli, viipaloi puolikas renkaiksi ja pane sivuun. Silppua loppu sipuli hienoksi. Hienonna kala monitoimikoneella tai lihamyllyllä. Raasta perunat. Sekoita jauhettu lohi, perunaraaste, sipulisilppu, munat ja sinappi mureketaikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita mureke jääkaappiin, niin että se on oikein kylmää. Muotoile murekkeesta 8 pihviä ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Paista pihvit kullanruskeiksi öljyssä tai grillaa hiiligrillissä.

3. Puolita hampurilaissämpylät. Jaa salaatinlehdet sämpyläpohjille, laita niille kalapihvit ja sipulirenkaat sekä kastiketta. Nosta sämpylälakit päälle ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!