Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luksushampurilainen lohesta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Toisinaan tuntuu kätevältä tarjota ruoka leivän sisällä käsin syötäväksi. Kokeilepa lohihampurilaista makoisan kastikkeen ja perunan kera.

Kahdeksalle

  • 500 g lohifileetä
  • 300 g keitettyä, kylmää perunaa
  • 3 munaa
  • ½ punasipuli
  • 2 tl dijon-sinappia
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Kastike

  • 1 ½ dl majoneesia
  • ½ dl luonnonjogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tillisilppua
  • 5 kirsikkatomaattia

Tarjoiluun

  • ½ punasipulia renkaina
  • salaatinlehtiä
  • 8 hampurilaissämpylää

Valmistusohje

1. Kastike: Puolita kirsikkatomaatit ja koverra pois siemenet, hienonna malto. Hienonna tilli. Sekoita yhteen majoneesi, jogurtti, sitruunamehu, tillisilppu sekä tomaattihake ja pane kylmään odottamaan tarjoilua.

2. Kuori punasipuli, viipaloi puolikas renkaiksi ja pane sivuun. Silppua loppu sipuli hienoksi. Hienonna kala monitoimikoneella tai lihamyllyllä. Raasta perunat. Sekoita jauhettu lohi, perunaraaste, sipulisilppu, munat ja sinappi mureketaikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita mureke jääkaappiin, niin että se on oikein kylmää. Muotoile murekkeesta 8 pihviä ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Paista pihvit kullanruskeiksi öljyssä tai grillaa hiiligrillissä.

3. Puolita hampurilaissämpylät. Jaa salaatinlehdet sämpyläpohjille, laita niille kalapihvit ja sipulirenkaat sekä kastiketta. Nosta sämpylälakit päälle ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

SienirullaLohiburgeriKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaKesäinen Nizzan salaattiJauhelihapihvit tomaattikastikkeessa
HampurilainenSuolaiset leivonnaisetVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle