Lohta tuorejuustolla ja avokadosalaatilla
Savulohi tuorejuustonokareen kera sekä herkullinen avokadosalaatti on täydellinen ateria viikonloppubrunssille. Tarjoile amerikkalaisten bagelien tai paahtoleivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 400 g kylmäsavulohta ohuina siivuina
- 100 g maustamatonta- tai piparjuurituorejuustoa
- 2 kypsää avokadoa
- rucolaa, minitomaatteja, nippusipulia, sokeriherneitä
- suolaa, pippuria
- oliiviöljyä, valkoista balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi avokado. Paloittele tomaatit. Suikaloi sipuli. Sekoita ainekset ja mausta öljyllä, viinietikalla, suolalla ja pippurilla.
2. Jaa salaatti neljälle lautaselle tai isolle vadille. Asettele lohta salaatin päälle ja laita nokare tuorejuustoa lohen päälle.
3. Koristele avokadosalaatilla ja suikaloiduilla sokeriherneillä. Viimeistele sormisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut