Lohta tuorejuustolla ja avokadosalaatilla

Savulohi tuorejuustonokareen kera sekä herkullinen avokadosalaatti on täydellinen ateria viikonloppubrunssille. Tarjoile amerikkalaisten bagelien tai paahtoleivän kera.

Neljälle

  • 400 g kylmäsavulohta ohuina siivuina
  • 100 g maustamatonta- tai piparjuurituorejuustoa
  • 2 kypsää avokadoa
  • rucolaa, minitomaatteja, nippusipulia, sokeriherneitä
  • suolaa, pippuria
  • oliiviöljyä, valkoista balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi avokado. Paloittele tomaatit. Suikaloi sipuli. Sekoita ainekset ja mausta öljyllä, viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

2. Jaa salaatti neljälle lautaselle tai isolle vadille. Asettele lohta salaatin päälle ja laita nokare tuorejuustoa lohen päälle.

3. Koristele avokadosalaatilla ja suikaloiduilla sokeriherneillä. Viimeistele sormisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!