Lohta tillikastikkeen ja pommes duchessien kera

Kun kaipaa klassista kalaruokaa, tämä resepti on täydellinen! Älä paista lohta liian kuumalla pannulla tai liian pitkään, hienoinen raakuus keskellä on aina hyvää. Tarjoile hyvän perunamuusin, kastikkeen ja voissa käänneltyjen vihannesten kera.

Neljälle

  • 4 annospalaa lohta
  • voita paistamiseen

Tillikastike

  • 1 nippu tilliä
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 munankeltuainen
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 3 dl lientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, ½ sitruuna

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 2 munankeltuaista
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Paista lohiviipaleet voissa.

2. Kastike: Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Laita kattila takaisin liedelle. Lisää liemi samalla vatkaten. Vatkaa kunnolla ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Leikkaa tilli pieneksi. Vatkaa munankeltuainen kevyesti ja sekoita kerman kanssa. Vatkaa kermaseos kastikkeeseen, joka ei enää saa kiehua, jottei keltuainen jähmety. Lisää tilli ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat kastikkeesta happamamman, lisää hieman sitruunamehua.

3. Pommes duchesse: Kuori ja keitä perunat hyvin ja anna höyryn haihtua. Muussaa perunat ja lisää keltuaiset, öljy ja mausteet. Sekoita hyvin. Pursota duchesse uuninkestävään vuokaan ja gratinoi 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

4. Tarjoile voissa käänneltyjen vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat