Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohta tillikastikkeen ja pommes duchessien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 annospalaa lohta
  • voita paistamiseen

Tillikastike

  • 1 nippu tilliä
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 munankeltuainen
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 3 dl lientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, ½ sitruuna

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 2 munankeltuaista
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Paista lohiviipaleet voissa.

2. Kastike: Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Laita kattila takaisin liedelle. Lisää liemi samalla vatkaten. Vatkaa kunnolla ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Leikkaa tilli pieneksi. Vatkaa munankeltuainen kevyesti ja sekoita kerman kanssa. Vatkaa kermaseos kastikkeeseen, joka ei enää saa kiehua, jottei keltuainen jähmety. Lisää tilli ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat kastikkeesta happamamman, lisää hieman sitruunamehua.

3. Pommes duchesse: Kuori ja keitä perunat hyvin ja anna höyryn haihtua. Muussaa perunat ja lisää keltuaiset, öljy ja mausteet. Sekoita hyvin. Pursota duchesse uuninkestävään vuokaan ja gratinoi 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Kun kaipaa klassista kalaruokaa, tämä resepti on täydellinen! Älä paista lohta liian kuumalla pannulla tai liian pitkään, hienoinen raakuus keskellä on aina hyvää. Tarjoile hyvän perunamuusin, kastikkeen ja voissa käänneltyjen vihannesten kera.

4. Tarjoile voissa käänneltyjen vihannesten kera.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraKlassinen kalagratiiniGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraPienet lindströminpihvit kermakastikkeessa
Paistettu lohiLisäkeruoatKastikkeet ja dipitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu lohi
  • 04.11.202107:43
    Kala

    Kari Aihisen currylla maustettu lohikiusaus

  • 06.10.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka

  • 21.09.202114:29
    Kala

    Helppo lohivuoka – voit käyttää valmiita perunoita!

  • 24.09.202013:31
    Lohifilee

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 13.02.202013:09
    Lohifilee

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset