Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohta tillikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Graavattua lohta voi loistavasti halstrata, eli grillata kevyesti. Voit käyttää valmiiksi graavattua lohta, silloin jätät vain väliin reseptin ensimmäiset ohjeet.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 800 g lohifileetä
  • ½ dl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 10 murskattua valkopippuria
  • 10 murskattua roseepippuria

Tillikastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl kapriksia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hiero lohi suola-sokeriseoksella, ripottele päälle runsaasti pippuria. Laita lohi vuokaan ja peitä foliolla. Anna kalan maustua kylmässä ja pimeässä 2 vuorokautta ennen tarjoilua. Kääntele muutamaan kertaan graavauksen aikana.

2. Tillikastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Hienonna tilli ja lisää kastikkeeseen. Mausta kapriksilla, suolalla ja pippurilla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Halstraa valmista graavilohta 1-2 minuuttia molemmin puolin harmaalla hiilloksella tai grillipannussa. Tarjoile kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Pehmeästi riimisuolattua lohta sahramimuhennetuin perunoinKevyesti graavatut lohimedaljongitBBQ-lohi perunamuusillaPehmeästi riimisuolattua lohta sahramimuhennetuin perunoinKokonaisena paistettuja ahvenia limeaiolillaGrillattua graavilohta hovimestarinkastikkeella
LohifileeGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset