Lohta perunasuomuin
Tämä ruoka näyttää kenties monimutkaiselta, mutta on itse asiassa melko helppo laittaa. Saadaksesi perunasta oikein ohuita viipaleita, käytä juustohöylää. Lohen suomuiksi sopii parhaiten kiinteä perunalajike.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 800 g lohifileetä
- 6 keskisuurta perunaa (noin 500 g)
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- öljyä vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohi neljään annospalaan, mausta ne suolalla ja pippurilla. Kuori perunat ja höylää ne ohuenohuiksi viipaleiksi. Perunasiivuja ei pidä huuhdella, tärkkelystä tarvitaan perunasuomujen "liimaksi".
2. Asettele perunasiivut limittäin lohipalojen päälle kuin kattotiilet tai suuret kalansuomut. Tupsuta päälle hieman suolaa ja pippuria. Paista lohipaloja perunapuolelta voissa keskilämmöllä. Nosta lohipalat varovasti paistinpannulta voideltuun uunivuokaan, nyt perunapuoli ylöspäin. Näin pitkälle voit esivalmistella ruoan.
3. Paista lohia suomuineen uunissa 8-12 minuuttia riippuen lohipalojen paksuudesta. Lohen pitää olla läpikypsää ja perunoiden kullanruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti