Lohta perunasuomuin
Tämä ruoka näyttää kenties monimutkaiselta, mutta on itse asiassa melko helppo laittaa. Saadaksesi perunasta oikein ohuita viipaleita, käytä juustohöylää. Lohen suomuiksi sopii parhaiten kiinteä perunalajike.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 800 g lohifileetä
- 6 keskisuurta perunaa (noin 500 g)
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- öljyä vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohi neljään annospalaan, mausta ne suolalla ja pippurilla. Kuori perunat ja höylää ne ohuenohuiksi viipaleiksi. Perunasiivuja ei pidä huuhdella, tärkkelystä tarvitaan perunasuomujen "liimaksi".
2. Asettele perunasiivut limittäin lohipalojen päälle kuin kattotiilet tai suuret kalansuomut. Tupsuta päälle hieman suolaa ja pippuria. Paista lohipaloja perunapuolelta voissa keskilämmöllä. Nosta lohipalat varovasti paistinpannulta voideltuun uunivuokaan, nyt perunapuoli ylöspäin. Näin pitkälle voit esivalmistella ruoan.
3. Paista lohia suomuineen uunissa 8-12 minuuttia riippuen lohipalojen paksuudesta. Lohen pitää olla läpikypsää ja perunoiden kullanruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti