Mainos
Mainos

Tämä ruoka näyttää kenties monimutkaiselta, mutta on itse asiassa melko helppo laittaa. Saadaksesi perunasta oikein ohuita viipaleita, käytä juustohöylää. Lohen suomuiksi sopii parhaiten kiinteä perunalajike.

Neljälle

  • 800 g lohifileetä
  • 6 keskisuurta perunaa (noin 500 g)
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • öljyä vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohi neljään annospalaan, mausta ne suolalla ja pippurilla. Kuori perunat ja höylää ne ohuenohuiksi viipaleiksi. Perunasiivuja ei pidä huuhdella, tärkkelystä tarvitaan perunasuomujen "liimaksi".

2. Asettele perunasiivut limittäin lohipalojen päälle kuin kattotiilet tai suuret kalansuomut. Tupsuta päälle hieman suolaa ja pippuria. Paista lohipaloja perunapuolelta voissa keskilämmöllä. Nosta lohipalat varovasti paistinpannulta voideltuun uunivuokaan, nyt perunapuoli ylöspäin. Näin pitkälle voit esivalmistella ruoan.

3. Paista lohia suomuineen uunissa 8-12 minuuttia riippuen lohipalojen paksuudesta. Lohen pitää olla läpikypsää ja perunoiden kullanruskeita.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.