Lohkoperunoita ja timjamia
Lohkoperunoihin sopivat kaikki kiinteät perunalajikkeet. Jos haluat erityisen isoja lohkoja, voit kokeilla uuniperunalajiketta, kuten rosamundaa. Lohkoperunat sopivat lisäkkeeksi niin lihalle, kalalle kuin linnullekin ja myös dipattavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunaa tai 4 isoa rosamundaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua timjamia
- suolaa ja valkopippuria
Koristeluun
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa perunat huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Huuhtele lohkot kylmällä vedellä ja kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
2. Kaada öljy uunivuokaan tai -pannuun. Lisää perunalohkot ja kääntele ne öljyssä. Kääntele ne sitten pystyyn kuin veneet, ja ripota päälle suolaa, pippuria ja timjamia. Paista uunissa noin 45 minuuttia, eli kunnes perunat ovat pehmeitä sisältä ja päältä rapeita ja kauniinruskeita.
3. Sirottele pinnalle tuoretta timjamia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan