Lohkoperunat kuorien kera

Tämä on nopea, maukas ja helppo tapa valmistaa lisukeperunoita. Lohkoperunat voivat yksinkertaisuudessaan antaa mukavan säväyksen mille tahansa päivälliselle. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jos ruokailijoita on monia.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • neutraalia öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Harjaa ja kuivaa perunat hyvin ja leikkaa ne tasaisen kokoisiksi lohkoiksi kuorineen. Laita lohkot kylmään veteen heti leikattuasi, jotteivät ne tummu. Kun olet lohkonut kaikki perunat, kaada vesi pois ja kuivaa perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

2. Voitele uunipelti öljyllä. Laita perunat vuokaan ja laita uuniin. Paista 25-30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele perunoita kerran paistamisen aikana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!