Lohkoperunat kuorien kera
Tämä on nopea, maukas ja helppo tapa valmistaa lisukeperunoita. Lohkoperunat voivat yksinkertaisuudessaan antaa mukavan säväyksen mille tahansa päivälliselle. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jos ruokailijoita on monia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- neutraalia öljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Harjaa ja kuivaa perunat hyvin ja leikkaa ne tasaisen kokoisiksi lohkoiksi kuorineen. Laita lohkot kylmään veteen heti leikattuasi, jotteivät ne tummu. Kun olet lohkonut kaikki perunat, kaada vesi pois ja kuivaa perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
2. Voitele uunipelti öljyllä. Laita perunat vuokaan ja laita uuniin. Paista 25-30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele perunoita kerran paistamisen aikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan