Lohivanukas

Lohivanukkaan pohjana toimii perunasose.

Kahdeksalle

  • 225 g kevyesti riimisuolattua lohta
  • 1 kg perunoita
  • ½ keltasipuli
  • 1 nippu tilliä
  • 4 rkl voita
  • 2 kananmunaa
  • ½-1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • hieman korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi n. 3 cm kokoisiksi kuutioiksi ja keitä vedessä muutama minuutti. Kuori ja hienonna sipuli, paista kullanruskeaksi voinokareessa. Hienonna tilli. Muussaa lohi haarukalla, sekoita sipulin kanssa. Lisää puolet tillistä, sekoita.

2. Kuori ja keitä perunat. Muussaa vastakeitetyt perunat juuressurvimella tai haarukalla. Lisää kananmunat, kerma ja lohiseos, sekoita taikinaksi. Mausta vastajauhetulla pippurilla ja suolalla.

3. Kaada lohitaikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Ripottele päälle hieman korppujauhoja ja muutama voinokare. Paista 30-40 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Kaada vanukkaan päälle hieman voisulaa ja ripottele päälle hienonnettua tilliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.