Lohivanukas
Lohivanukkaan pohjana toimii perunasose.
- Ruokavalio: Kevyt
Kahdeksalle
- 225 g kevyesti riimisuolattua lohta
- 1 kg perunoita
- ½ keltasipuli
- 1 nippu tilliä
- 4 rkl voita
- 2 kananmunaa
- ½-1 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
- hieman korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi n. 3 cm kokoisiksi kuutioiksi ja keitä vedessä muutama minuutti. Kuori ja hienonna sipuli, paista kullanruskeaksi voinokareessa. Hienonna tilli. Muussaa lohi haarukalla, sekoita sipulin kanssa. Lisää puolet tillistä, sekoita.
2. Kuori ja keitä perunat. Muussaa vastakeitetyt perunat juuressurvimella tai haarukalla. Lisää kananmunat, kerma ja lohiseos, sekoita taikinaksi. Mausta vastajauhetulla pippurilla ja suolalla.
3. Kaada lohitaikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Ripottele päälle hieman korppujauhoja ja muutama voinokare. Paista 30-40 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Kaada vanukkaan päälle hieman voisulaa ja ripottele päälle hienonnettua tilliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan