Lohivanukas riimisuolatusta lohesta
Jos sinulla on muutama viipale ylijäänyttä, riimisuolattua lohta, voit valmistaa niistä lohivanukasta. Vanukas tarjoillaan perinteisesti voisulan kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g riimisuolattua lohta viipaleina
- 800 g perunoita
- 1 keltasipuli
- 2 tl voita
- 3 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
- 50 g voisulaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja suikaloi sipuli, paista se kullankeltaiseksi voissa. Voitele uuninkestävä vuoka.
2. Lado vuorotellen lohta, perunaa ja sipulia vuokaan. Sekoita muna ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaada munamaito vuokaan ja jauha lopuksi päälle mustapippuria. Kypsennä vanukasta uunissa 1 tunti tai kunnes se on läpikypsä ja kauniin värinen. Tarjoile voisulan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan