Lohivanukkaaseen tulee alkuperäisreseptin mukaan riimisuolattua lohta. Jos käytät graavilohta tai tuoretta lohta, lisää myös hieman suolaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g riimisuolattua lohta viipaleina
- 8-10 keitettyä, kylmää perunaa
- 1 iso keltasipuli
- 2 rkl voita
- 1 nippu hienonnettua tilliä
- jauhettua valkopippuria
- 3-4 kananmunaa
- 3 ½ dl maitoa
Tarjoiluun
- voisulaa
- sitruunalohkoja
- tilliä
- keitettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja paista voissa ruskistamatta. Viipaloi perunat. Laita korkean vuoan pohjalle sipulia ja sen päälle kerros perunaviipaleita. Asettele päälle kerros lohta ja mausta valkopippurilla. Älä pakkaa vanukasta liian tiiviiksi.
2. Ripottele päälle kerros hienonnettua tilliä. Aloita taas alusta, kerros sipulia, kerros perunoita, lohta ja tilliä. Päällimmäiseksi tulee perunakerros.
3. Vatkaa munat ja maito ja kaada vanukkaan päälle. Paista uunissa 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!