Lohivanukas keitettyjen vihannesten kera
Lohivanukkaaseen tulee alkuperäisreseptin mukaan riimisuolattua lohta. Jos käytät graavilohta tai tuoretta lohta, lisää myös hieman suolaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g riimisuolattua lohta viipaleina
- 8-10 keitettyä, kylmää perunaa
- 1 iso keltasipuli
- 2 rkl voita
- 1 nippu hienonnettua tilliä
- jauhettua valkopippuria
- 3-4 kananmunaa
- 3 ½ dl maitoa
Tarjoiluun
- voisulaa
- sitruunalohkoja
- tilliä
- keitettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja paista voissa ruskistamatta. Viipaloi perunat. Laita korkean vuoan pohjalle sipulia ja sen päälle kerros perunaviipaleita. Asettele päälle kerros lohta ja mausta valkopippurilla. Älä pakkaa vanukasta liian tiiviiksi.
2. Ripottele päälle kerros hienonnettua tilliä. Aloita taas alusta, kerros sipulia, kerros perunoita, lohta ja tilliä. Päällimmäiseksi tulee perunakerros.
3. Vatkaa munat ja maito ja kaada vanukkaan päälle. Paista uunissa 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka