Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohivanukas keitettyjen vihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohivanukkaaseen tulee alkuperäisreseptin mukaan riimisuolattua lohta. Jos käytät graavilohta tai tuoretta lohta, lisää myös hieman suolaa.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 400 g riimisuolattua lohta viipaleina
  • 8-10 keitettyä, kylmää perunaa
  • 1 iso keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 nippu hienonnettua tilliä
  • jauhettua valkopippuria
  • 3-4 kananmunaa
  • 3 ½ dl maitoa

Tarjoiluun

  • voisulaa
  • sitruunalohkoja
  • tilliä
  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja paista voissa ruskistamatta. Viipaloi perunat. Laita korkean vuoan pohjalle sipulia ja sen päälle kerros perunaviipaleita. Asettele päälle kerros lohta ja mausta valkopippurilla. Älä pakkaa vanukasta liian tiiviiksi.

2. Ripottele päälle kerros hienonnettua tilliä. Aloita taas alusta, kerros sipulia, kerros perunoita, lohta ja tilliä. Päällimmäiseksi tulee perunakerros.

3. Vatkaa munat ja maito ja kaada vanukkaan päälle. Paista uunissa 45-50 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Paistettua punakampelaa ”Belle Meunière”Isoäidin lohivanukasLohivanukasKevytsuolattu lohilaatikkoKevyt lohivanukasLohivanukas riimisuolatusta lohesta
Suolainen vanukasGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen vanukas
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Makaronivanukas simpukoilla ja currylla

  • 18.02.201300:00
    Lipeäkala

    Lipeäkalavanukas

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohivanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohivanukas keitettyjen vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sillivanukas