Lohitäytteiset pastarullat
Pastalevyt kätkevät sisäänsä todellisen makunautinnon. Yllätä vieraat iloisesti, ja täytä rullat suussa sulavalla savulohella.
4 annosta
- 500 g tuorelasagnelevyjä
- 400 g viipaloitua savulohta
- 4 dl juustoraastetta
- 1 purjo
- 1 sitruuna
- suolaa ja pippuria
Béchamel-kastike
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Béchamel-kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna saostua parin minuutin ajan. Sekoita välillä, ettei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää 5 dl maitoa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Hauduta 10-15 minuuttia. Pese sitruuna huolellisesti, raastaa kuori hienoksi ja purista mehu. Kiehuta kastike ja lisää sitruunamehu ja hienoksi raastettu kuori.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhtele, puhdista ja suikaloi purjo. Aseta lasagnelevyt tasaiselle alustalle ja pane täytteeksi lohta, juustoraastetta ja purjosuikaleita. Säästä puolet juustoraasteesta kuorrutusta varten. Mausta suolalla ja pippurilla, kääri rulliksi ja leikkaa 5 cm:n paloiksi.
3. Pane pastarullat uuninkestävään vuokaan ja kaada päälle béchamel-kastike. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Kuorruta uunissa 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti