Lohitartar mädillä ja ranskankermalla

Lohitartar ei ole pelkästään mukava alkuruoka, se on myös hyvä tapa käyttää ylijäänyttä graavilohta. Voit käyttää myös puolet graavilohta, puolet kylmäsavustettua lohta.

Neljälle

  • 300 g graavattua lohifileetä
  • 50 g lohenmätiä
  • 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • ½ punasipuli
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • vihreitä salaatinlehtiä
  • 4 sitruunalohkoa
  • 50 g muikunmätiä
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuutioi lohi. Sekoita ranskankerma ja lohenmäti, mausta pippurilla ja lisää lohikuutiot.

2. Muotoile seoksesta pyöreitä kiekkoja lusikoiden avulla. Asettele salaatinlehdet neljälle lautaselle, lohitartaria päälle, koristele muikunmädillä, tillillä ja sitruunalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.