Lohitartar mädillä ja ranskankermalla
Lohitartar ei ole pelkästään mukava alkuruoka, se on myös hyvä tapa käyttää ylijäänyttä graavilohta. Voit käyttää myös puolet graavilohta, puolet kylmäsavustettua lohta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 300 g graavattua lohifileetä
- 50 g lohenmätiä
- 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- ½ punasipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- vihreitä salaatinlehtiä
- 4 sitruunalohkoa
- 50 g muikunmätiä
- tilliä
Valmistusohje
1. Kuutioi lohi. Sekoita ranskankerma ja lohenmäti, mausta pippurilla ja lisää lohikuutiot.
2. Muotoile seoksesta pyöreitä kiekkoja lusikoiden avulla. Asettele salaatinlehdet neljälle lautaselle, lohitartaria päälle, koristele muikunmädillä, tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa