Lohisandwichit
Perinteiset englantilaiset voileivät iltapäiväteelle, jotka maistuvat yhtä lailla myös myöhäisellä aamiaisella tai aikaisella lounaalla. Älä unohda tiputella viinietikkaa, juuri se tekee täytteestä oikeasti englantilaisen.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 200 g lohifileetä
- 2 tl suolaa
- 8 viipaletta valkoista leipää
- salaatinlehtiä
- viinietikkaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Pane lohi kattilaan, kaada vettä, niin että se juuri peittää kalan, suolaa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Ota kattila liedeltä, nosta leikkuulaudalle ja anna seistä kannella peitettynä 5 minuuttia.
2. Nosta lohi kattilasta ja poista mahdolliset ruodot. Muussaa lohi haarukalla ja jaa neljälle leipäviipaleelle. Tiputtele runsaanpuoleisesti viinietikkaa lohelle, pyöräytä myllystä mustapippuria ja laita päälle salaatinlehti. Paina toinen leipäviipale jokaiselle päällystetylle leivälle. Puolita leivät vinottain terävällä veitsellä ja käännä kolmiot siten, että salaatti tulee lohen alapuolelle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan