Lohiruusu
Lohi ja äyriäiset ovat suosittuja alkuruokia. Tämä katkaravuilla ja herkkusienillä täytetty tyylikäs savulohiruusu on myös todellista kevytruokaa, vaikka se tarjoillaankin kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 120 g ohueksi viipaloitua savulohta
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 25 hienonnettuja herkkusieniä
- suikaloitua salaattia
- sitruunaa
- kurkkua
- tomaatteja
- 100 g kevytmajoneesia
- ½ dl kevytviiliä
- 1 dl chilikastiketta
- 2 cl kuivaa sherryä
- pippuria tai pippurisekoitusta
Valmistusohje
1. Vatkaa kastike majoneesista, kevytviilistä, chilikastikkeesta ja sherrystä. Mausta pippurilla.
2. Jaa suikaloitu salaatti neljälle lautaselle. Kierrä lohiviipaleet yksitellen sormen ympäri ruusuiksi. Aseta ruusut salaattipedille.
3. Täytä ruusut katkaravuilla ja hienonnetuilla herkkusienillä. Kaada kastike ruusujen päälle ja koristele lautaset kurkku- ja sitruunaviipaleilla sekä tomaattilohkoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti