Lohiruusu

Lohi ja äyriäiset ovat suosittuja alkuruokia. Tämä katkaravuilla ja herkkusienillä täytetty tyylikäs savulohiruusu on myös todellista kevytruokaa, vaikka se tarjoillaankin kastikkeen kera.

4 annosta

  • 120 g ohueksi viipaloitua savulohta
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 25 hienonnettuja herkkusieniä
  • suikaloitua salaattia
  • sitruunaa
  • kurkkua
  • tomaatteja
  • 100 g kevytmajoneesia
  • ½ dl kevytviiliä
  • 1 dl chilikastiketta
  • 2 cl kuivaa sherryä
  • pippuria tai pippurisekoitusta

Valmistusohje

1. Vatkaa kastike majoneesista, kevytviilistä, chilikastikkeesta ja sherrystä. Mausta pippurilla.

2. Jaa suikaloitu salaatti neljälle lautaselle. Kierrä lohiviipaleet yksitellen sormen ympäri ruusuiksi. Aseta ruusut salaattipedille.

3. Täytä ruusut katkaravuilla ja hienonnetuilla herkkusienillä. Kaada kastike ruusujen päälle ja koristele lautaset kurkku- ja sitruunaviipaleilla sekä tomaattilohkoilla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!