Lohiruusu
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663162/landscape16_9/515/290/695b053406a32ff90d191dccde543586/pS/899559-3907.jpg)
Lohi ja äyriäiset ovat suosittuja alkuruokia. Tämä katkaravuilla ja herkkusienillä täytetty tyylikäs savulohiruusu on myös todellista kevytruokaa, vaikka se tarjoillaankin kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 120 g ohueksi viipaloitua savulohta
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 25 hienonnettuja herkkusieniä
- suikaloitua salaattia
- sitruunaa
- kurkkua
- tomaatteja
- 100 g kevytmajoneesia
- ½ dl kevytviiliä
- 1 dl chilikastiketta
- 2 cl kuivaa sherryä
- pippuria tai pippurisekoitusta
Valmistusohje
1. Vatkaa kastike majoneesista, kevytviilistä, chilikastikkeesta ja sherrystä. Mausta pippurilla.
2. Jaa suikaloitu salaatti neljälle lautaselle. Kierrä lohiviipaleet yksitellen sormen ympäri ruusuiksi. Aseta ruusut salaattipedille.
3. Täytä ruusut katkaravuilla ja hienonnetuilla herkkusienillä. Kaada kastike ruusujen päälle ja koristele lautaset kurkku- ja sitruunaviipaleilla sekä tomaattilohkoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka