Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohipyttipannu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 600 g lohifileetä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Pyttipannu

  • 4 isoa perunaa
  • 3 porkkanaa
  • ½ keltainen kesäkurpitsa
  • ½ vihreä kesäkurpitsa
  • 3 kevätsipulia
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 4 raakaa munaa
  • 4 rkl sinappia
  • 4 rkl kuohukermaa
  • ½ punasipuli
  • karkeaksi jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa kananmunat varoen. Riko kuori mahdollisimman siististi puolivälistä, jotta saat suurinpiirtein samankokoiset puolikkaat. Valuta valkuaiset puhtaaseen kulhoon, peitä ja säästä jääkaapissa toiseen ruokaan tai leivontaan. Jätä keltuainen toiseen munanpuolikkaaseen. Säästä toiset kuorenpuolikkaat sinappikastiketta varten. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita sinappi siihen. Lusikoi sinappikerma toisiin kuorenpuolikkaisiin. Laita täytetyt kuoret esim. munakuppeihin tai kulhoon, jossa on karkeaa suolaa ja peitä kelmulla tarjoiluun asti.

2. Kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Kuutioi myös kesäkurpitsat. Puhdista ja suikaloi kevätsipulit. Kuutioi lohi. Kuumenna paistinpannu ja paista perunat ja porkkanat pehmeiksi öljyssä. Laita kesäkurpitsat ja sipulit paistumaan mukaan viimeminuuteiksi. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.

3. Paista lohikuutiot voissa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Viipaloi punasipuli renkaiksi. Asettele juureskuutiot ja lohikuutiot omiksi ryhmikseen lämmitetylle tarjoiluvadille. Koristele kuorenpuolikkailla ja punasipulirenkailla. Pane tarjolle pöytään mustapippuria valmiiksi rouhittuna tai myllyssä. Kukin ruokailija saa sekoitella oman annoksensa haluamallaan tavalla.

Lisää aiheesta:

Kevätrullat lohitartarin keraVihannespiirakkaKanapyttipannu keltuaisen keraFleur de courgetteKevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen keraSoseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera
PyttipannuGluteenitonSadonkorjuuPääruoatKalaruoka

Tarjoile pyttipannun maustajana ja kaunistuksena kullekin ruokailijalle raaka munankeltuainen yhdessä kuorenpuolikkaassa ja sinappikastiketta toisessa. Viileä olut ja kylmä pieni snapsi kuuluvat mieluusti tämän aterian oheen.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu
  • 06.11.202315:37
    Hellapoliisi

    Kermainen pyttipannu

  • 20.03.202309:31
    Avokado

    Chilaquiles

  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 05.10.202014:55
    Nopeat ja helpot

    Pyttipannu – Hanna Gullichsenin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanapyttipannu