Lohipihvit ja piparjuurimuusi
Kokeile herkullisia yrttisiä lohipihvejä piparjuurimuusin kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 700 g lohta fileenä
- 1 kananmuna
- 1 dl kermaa
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 0,5 dl basilikaa hienonnettuna
- 2 rkl kapriksia
- 1 tl suolaa
Muusi
- 1 kg jauhoisia perunoita
- vettä
- 2,5 dl maitoa
- 25 g voita
- 1 rkl piparjuurta raastettuna
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Poista kalasta ruodot ja nahka. Hienonna kala kylmänä esimerkiksi monitoimikoneessa, lisää muna sekä kerma ja mausta seos yrteillä, kapriksilla ja suolalla.
Sekoita muutaman kerran voimakkaasti ja muotoile seoksesta pihvejä ja paista ne mehevän kypsiksi joko uunissa tai pannulla.
Keitä kuoritut perunat vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita joukkoon kuuma maito-voiseos ja mausta muusi piparjuurella ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan