Lohipihvit ja piparjuurimuusi

Kokeile herkullisia yrttisiä lohipihvejä piparjuurimuusin kanssa.

Ainekset

  • 700 g lohta fileenä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 0,5 dl basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 tl suolaa

Muusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • vettä
  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g voita
  • 1 rkl piparjuurta raastettuna
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Poista kalasta ruodot ja nahka. Hienonna kala kylmänä esimerkiksi monitoimikoneessa, lisää muna sekä kerma ja mausta seos yrteillä, kapriksilla ja suolalla.

Sekoita muutaman kerran voimakkaasti ja muotoile seoksesta pihvejä ja paista ne mehevän kypsiksi joko uunissa tai pannulla.

Keitä kuoritut perunat vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita joukkoon kuuma maito-voiseos ja mausta muusi piparjuurella ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.