Lohipihvit ja piparjuurimuusi

Kokeile herkullisia yrttisiä lohipihvejä piparjuurimuusin kanssa.

Ainekset

  • 700 g lohta fileenä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 0,5 dl basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 tl suolaa

Muusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • vettä
  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g voita
  • 1 rkl piparjuurta raastettuna
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Poista kalasta ruodot ja nahka. Hienonna kala kylmänä esimerkiksi monitoimikoneessa, lisää muna sekä kerma ja mausta seos yrteillä, kapriksilla ja suolalla.

Sekoita muutaman kerran voimakkaasti ja muotoile seoksesta pihvejä ja paista ne mehevän kypsiksi joko uunissa tai pannulla.

Keitä kuoritut perunat vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita joukkoon kuuma maito-voiseos ja mausta muusi piparjuurella ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!