Lohipastrami ja maa-artisokkakeitto

Viiniasiantuntija Juha Rantala suosittelee tämän lohiannoksen kanssa chileläistä viiniä.

Ainekset

  • 200 g lohifileetä
  • 2-3 tl juustokuminaa
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä

Maa-artisokkakeitto

  • n. 300 g maa-artisokkaa
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 5 dl mietoa kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • mustapippuria
  • ripaus cayennepippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Poista tarkasti myös fileeseen jäänyt ruskea rasva. Leikkaa lohifilee pitkittäin kahden sentin paksuisiksi siivuiksi.

Mausta lohisiivut tasaisesti joka puolelta juustokuminalla, pippurilla ja suolalla. Kääri maustetut lohisiivut tiukasti kelmuihin ja anna maustua noin kaksi tuntia jääkaapissa.

Poista lohista kelmut ja paahda pinnoitetulla kuumalla pannulla joka puolelta nopeasti. Lohet saavat kypsyä vain pinnasta muutaman millin. Jäähdytä ja kääri fileet tiukasti kelmuihin tasaisiksi rulliksi. Laita fileerullat pakastimeen ja anna jäätyä.

Ota fileerullat pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoilua. Poista kelmut ja leikkaa 2 cm:n paloiksi. Kuumenna lohipaloja vajaa minuutti 180-asteisessa uunissa ja nosta maa-artisokkakeiton päälle keittolautasille.

Kuori artisokat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota kattilassa voissa sipuli ja artisokat. Lisää kattilaan kanaliemi sekä kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes artisokat ovat kypsiä. Lisää maito ja mausteet. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kuohkeaksi.

Norex Spiritsin tuoteasiantuntija Juha Rantala suosittelee Cousino-Macul Dana Isidora valkoviiniä annoksen kanssa. Viini on Chilen klassisesta Maipo-laaksosta. Cousino-Macul on yksi Chilen parhaimpia viinintuottajia ja Macul-tila on ollut Cousino suvun omistuksessa jo vuodesta 1856.

Parhaat ruokaohjelmat