Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohipastrami ja maa-artisokkakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Viiniasiantuntija Juha Rantala suosittelee tämän lohiannoksen kanssa chileläistä viiniä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 200 g lohifileetä
  • 2-3 tl juustokuminaa
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä

Maa-artisokkakeitto

  • n. 300 g maa-artisokkaa
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 5 dl mietoa kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • mustapippuria
  • ripaus cayennepippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Poista tarkasti myös fileeseen jäänyt ruskea rasva. Leikkaa lohifilee pitkittäin kahden sentin paksuisiksi siivuiksi.

Mausta lohisiivut tasaisesti joka puolelta juustokuminalla, pippurilla ja suolalla. Kääri maustetut lohisiivut tiukasti kelmuihin ja anna maustua noin kaksi tuntia jääkaapissa.

Poista lohista kelmut ja paahda pinnoitetulla kuumalla pannulla joka puolelta nopeasti. Lohet saavat kypsyä vain pinnasta muutaman millin. Jäähdytä ja kääri fileet tiukasti kelmuihin tasaisiksi rulliksi. Laita fileerullat pakastimeen ja anna jäätyä.

Ota fileerullat pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoilua. Poista kelmut ja leikkaa 2 cm:n paloiksi. Kuumenna lohipaloja vajaa minuutti 180-asteisessa uunissa ja nosta maa-artisokkakeiton päälle keittolautasille.

Kuori artisokat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota kattilassa voissa sipuli ja artisokat. Lisää kattilaan kanaliemi sekä kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes artisokat ovat kypsiä. Lisää maito ja mausteet. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kuohkeaksi.

Norex Spiritsin tuoteasiantuntija Juha Rantala suosittelee Cousino-Macul Dana Isidora valkoviiniä annoksen kanssa. Viini on Chilen klassisesta Maipo-laaksosta. Cousino-Macul on yksi Chilen parhaimpia viinintuottajia ja Macul-tila on ollut Cousino suvun omistuksessa jo vuodesta 1856.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiLohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruokaMakujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeittoHirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita Pariloitu silakkatartarPariloitua naudanmaksaa ja vadelma-viinietikkakastiketta
Maa-artisokkakeittoKananmunatonGluteenitonHuomenta SuomiViinivinkitVideoreseptitAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maa-artisokkakeitto
  • 25.10.201614:59
    Pääruoat

    Maa-artisokkakeitto ja broilerinreisirullat

  • 10.04.201409:07
    Cocktail alkupalat

    Mantelivoilla maustettua maa-artisokkaa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Maa-artisokkaa ja herkkusieniä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohipastrami ja maa-artisokkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Maa-artisokkakeitto siankylki-omenanyytein